E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Başlatmış olduğumuz Anadolu'da Üretim ve Yatırım Hareketi neticesinde, 1 milyar dolarlık ihracatı aşan illerimizin sayısını 30'a çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.
MÜSİAD tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ve davetlilerin katılımıyla derneğin genel merkezinde gerçekleştirildi.
Programda konuşan Asmalı, yurt içinde 83 irtibat noktası, yurt dışında ise 81 ülkede toplam 164 irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD'ın, üretim ve hizmet döngüsüne kadim Ahilik geleneği çerçevesinde yön verdiğini dile getirdi.
Gençlerin farklı mesleki-teknik eğitimlere yönelmeleri ve kendilerini geliştirmeleri yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Asmalı, değişik sektörlerde mesleki ve teknik eğitimlere yönelik ihtiyacı tespit edecek kapsamlı bir eğitim raporu üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
Asmalı, nitelikli ara eleman ihtiyacının, bu tip eğitimlerin hızlandırılması ve yaygınlaştırılmasıyla karşılanabileceğine inandıklarını belirterek, "Bizim için ara eleman, aranan eleman demektir." ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı 2022 yılında 1 milyon çırağa ulaşma hedefinin de genç işsizliğinin önüne geçeceğini vurgulayan Asmalı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"MÜSİAD olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitime Destek Platformu ile Ahilik Kültürü ile Milli Üretim Hareketi İş Birliği Protokolü imzalamış bulunuyoruz. İş piyasasının ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan protokol, gereksinim duyulan nitelikli insan gücü oluşturulmasına ilişkin teknoloji, donanım, insan kaynağı, AR-GE, üretim odaklı konular ve Ahilik kültürü ile ilgili çalışmaların çok boyutlu gündeme alınarak değerlendirilmesini sağlayacak." Asmalı, MÜSİAD olarak Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak, üretim projeksiyonunu güçlendirmek ve ihracat sürecine ivme kazandırmak için 2022'yi yatırım yılı ilan ettiklerini belirterek, "Hükümetimizin yönetimsel stratejilerini, istihdam ve yatırım hedeflerini teşvik etme noktasında da önemli sorumluluklar üstlendik." dedi.
En önemli projelerimizin başında 'Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi' geliyor
Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini gerçekleştirme noktasında aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 40'ın üzerinde noktada yatırım seferberliği başlattıklarını ifade eden Asmalı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"İnşa edilen değerler zinciri çerçevesinde Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunacak ve halkımızın refah seviyesini yükseltecek en önemli projelerimizin başında ise 'Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi' geliyor. MÜSİAD üyelerimiz, ilk etapta 20 milyar TL'lik yatırım projesini hayata geçirdi. Samsun'da 7,6 milyar TL, Adana'da 4 milyar TL, İzmir'de 1,6 milyar TL ve Sakarya'da 660 milyon TL'lik yatırım projelerine imza atıldı. 20 milyar TL'yi bulan ilk etap yatırımıyla toplamda 25 bine varan ilave istihdam oluşturulacak. 'Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi', bu noktada hem iş gücü piyasasını hareketlendirecek hem de bölgesel kalkınmayı destekleyecek. Türkiye'nin 81 ilinin de üretim ve ihracat odaklı stratejik ilerleme hamlesini güçlendirecek bir yatırım projeksiyonu çerçevesinde ilerleyeceğiz. Başlatmış olduğumuz Anadolu'da Üretim ve Yatırım Hareketi neticesinde, 1 milyar dolarlık ihracatı aşan illerimizin sayısını ise 30'a çıkarmayı hedefliyoruz."
MÜSİAD'dan kripto para önerileri
Kavcıoğlu, MÜSİAD'a YUVAM'ı tanıttı
TÜSİAD ve MÜSİAD başkanları İstanbul'da bir araya geldi
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
cari açık verdikten sonra ihracat mihracat boş önemli olan cari açık
İhracat gücel ama...Domatesi biz yiyemiyor, salatalık alamıyor, sebze meyve incir kiraz karpuz vb biz alamıyoruz. Bu tarz sebzeler meyveler yabancı ülke insanlarıangidiyor... mobilyalar, buz dolapları, krlimalar dondurucular telefonalr vb. vb. bunları hepsini üretsek dahi, alamıyor, alsakta elektırk vb malıyetten kullanamıyor... alınan asgari ucuz ücretler ile kendi ülkesinde sanayicimizin ürettiği ürünlere alamayarak iç piyasa tuketimi gerçekleşmiyorsa problem buyuk diye düşünüyorum. Bir saanyinin vizonu ve misyonu nedir ? açıklamala bakınca dediklerini alkışlayacak durumda değilim. bu dengesizlik ülkeye zarar verecektır. Bahsedilen istihdam ve ilave iş sahalarının, sgk verileri ve devletin vergisel veri artışları uyumlu mu ? yoksa kaçak suriyeli mi ? onuda anlamıyorum... o bölgelerde gss işsizlik primi ödeyen sayısı artıyor ise, düşmuyorsa verileride çelişiyor demektır. veriler yok :D herkes konuşuyo
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:17)