E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'den erken seçim açıklaması---

HDP'den erken seçim açıklaması

HDP'den erken seçim açıklaması
20 Haziran 2015 - 18:33 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'nin ihtiyacının erken seçim olmadığını vurgulayarak "Koalisyon kurulmalı" dedi

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, HDP Van İl Başkanlığı’nda HDP Van Milletvekilleri ve parti yöneticiliri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE'NİN İHTİYACI ERKEN SEÇİM DEĞİL

Türkiye’nin ihtiyacının erken seçim olmadığını vurgulayarak, "Koalisyon yoluyla hükümet kurmanın önünde bir engel de yoktur. En yakın olasılık, seçimlerde birinci ve ikinci çıkan partiler arası bir koalisyonun kurulması" diyen Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti:

KOALİSYONA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

"Koalisyon yoluyla hükümet kurmanın önünde bir engel de yoktur. O nedenle tartışılan erken seçim gündeminin Türkiye’nin gündemi olmadığını çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Biz o nedenle erken seçim seçeneğini reddediyoruz. En yakın olasılık, şu anda seçimlerde birinci ve ikinci çıkan partiler arası bir koalisyonun kurulması. Çok büyük olasılıkla Davutoğlu ikinci çıkan partiye yani CHP ’ye teklif götürecek. Bu teklif ve seçenek konusunda bizim dışarıdan destek verebileceğimizi, bu koalasyon bileşiminin oluşturulmasının önünde bir engel teşkil etmeyeceğimizi ve gerekli ön açıcı tavrı ortaya koyacağımızı ifade ettik."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer21 Haziran 2015 23:17

    Cogunluk ne derse o mu olur? Iste Türkiye'nin problemi bu. Cogulcu demokrasi yerine cogunlukcu demokrasi var. Asil demokrasi cogulcu demokrasidir.

  • halil21 Haziran 2015 10:13

    Erken sećim olacak biz istemiyoruz koalisyon çogunluk istemiyor cogunluk ne derse o olur

  • haso21 Haziran 2015 09:56

    koalisyona destek vermeye hazırmış:)bunlarla kurulan hükümet bir hafta dayanır

  • TEHLİKELİ GÜNLER21 Haziran 2015 02:15

    hükümet kurululacaksa kurulsun yoksa erken seçim olsun tüm güneyimizde amerika destekli ve içteki onları destekleyen partinin el birliği ile kürdistan kuruldu suriyeye artık girip komple yok etmemmiz lazım yoksa biz yok olacaz kobaniye gönderdiğiniz yardımlarla hala gurur duyuyorsanız benim size diyecek lafım yok

  • mhp21 Haziran 2015 02:09

    akp destek olursa barajı aşamaz.

  • Ali20 Haziran 2015 23:34

    HDP büyümeye devam edecek. Nedenine gelince; Kürt nüfus artışı daha hızlı, diğer yandan PKK terörü bitecek

  • Mehmetcik20 Haziran 2015 22:26

    @seçmen rumuzlu vatandaş, kafanı kuma göm ve uyumaya devam et.. adamlar sınırlarımızda komşumuz olmaya çalışıyor, sen bunlara fırsat vermekten bahsediyorsun..teröristi terör diyemeyen, memleketin yasalarına sahip çıkamayanları değil iktidar vatandaş bile yapmayacaksın..Bunlar sadece yaranıp batıdaki insanlarıda kendilerine çekebilme derdindeler, başarıyorlarda..

  • Seçmen 20 Haziran 2015 19:27

    Ben beyaz Türk müslüman savaş çıksa ilk gidecek olan be vergi kaçırmam yasalara uydum bu seçime kadar onyargiliydim ama HDP gerçekten değiştiğini inanıyorum fursat verilmeli ve koalisyon ortağı olarak bu süreçte masada yerini almalı Bahçeli inadından vazgecmeli yok sa geç olacak