E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden derlenen bilgilere göre, ocak-nisan döneminin aksine mayıs ve haziranda gerçekleştirilen seferlerde ve "hava aracının ülke hava sahasını, herhangi bir yere inmeksizin katetmesi" anlamına gelen transit üst geçiş (overflight) uçuşlarda hareketlilik yeniden başladı.
Yaklaşık 1 milyon kilometrekarelik Türk hava sahasında, ocak ayında 34 bin 441 uçaklık üst geçişler şubatta 31 bin 631'e indi.
Türkiye semalarında mart ayında 23 bin 92 uçaklık geçiş hesaplandı. Korona virüs tedbirleri kapsamında dünyanın birçok noktasında iç ve dış hat seferlerin iptal edildiği nisan ayında ise bu alanda büyük düşüş yaşandı.
Bu ayda Türkiye'den yapılan üst geçişler 6 bin 484'ye indi. Mayıs ayında ise 8 bin 714 overflight icra edildi. Nisan-mayıs döneminde dünyada tarifeli seferlerin durması nedeniyle dış hatlarda ülkeler arasında özel tahliye uçuşlarına ağırlık verildi.
Uluslararası bazı uçuşların kademeli başlatıldığı haziran ayında ise Türkiye semalarından 9 bin 54 üst geçiş yapıldı. Bu yılın ocak-haziran döneminde Türkiye hava sahasından toplamda 113 bin 416 uçak geçti.
Geçen senenin aynı döneminde ise 227 bin 900 üst geçiş kaydedilmişti.
Bir ülke hava sahasını kullanan her uçak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından belirlenen geçilen ülkenin yetkili otoritesine ücret ödüyor. Bu ücret, uçağın ağırlığı ve hava sahasında kalınan süreye göre değişiyor.
Haziranda 46 bin 760 sefer
Türkiye'deki havalimanları çıkışlı ve varışlı hava trafiğinde haziranda oluşan hareketlenme istatistiklere de yansıdı.
Ocak ayında, tüm havalimanları merkezli, 110 bin 681 iç ve dış hat seferi yapıldı. Şubat ayında havalimanlarından hizmet alan yolcular, icra edilen 101 bin 915 uçuşla dünyanın çeşitli noktalarına seyahat etti.
Toplam 74 bin 347 sefer mart ayında, 7 bin 307 uçuş da nisanda düzenlendi. Türkiye'deki havalimanlarından mayıs ayında 9 bin 871 geliş-gidiş seferi yapıldı.
Birçok iç ve dış hat noktasına seferlerin kademeli başlatıldığı haziran ayında uçuşlarda önemli bir artış kaydedildi.
Haziranda, Türkiye'deki tüm havalimanlarından 46 bin 760 geliş-gidiş seferi icra edildi.
Yılın ilk altı aylık döneminde Türkiye'deki havalimanlarından iç hatta 225 bin 776, dış hatta 125 bin 105 olmak üzere toplam 350 bin 881 sefer düzenlendi.
Geçen senenin aynı döneminde ise 715 bin 544 sefer yapılmıştı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
thy-tav-doco-pgsus diplerde,,yavaş sıra bunlara da gelecek.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:45)