E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'de iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı.
Meclisteki sunumda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da yer aldı.
Birpınar yaptığı sunumda, Paris Antlaşması'nı onaylayan birçok ülke gibi Türkiye'nin karbon salınımı açısından kendisine hedef koyması gerektiğini ifade ederek, ülkece "kullan-at" modelini değiştirip "kullan-geri dönüştür" ekonomi modeline geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Boğazda başka evler yalı olabilir, ada ülkeleri yok olur
Türkiye'de alınan önlemlerle birlikte plastik poşet kullanımının yüzde 80 azaldığını belirten Birpınar, küresel ısınmanın etkilerine dikkati çekti.
Birpınar, sıcaklıkların yüzyılın sonuna kadar 3-4 derece artması durumunda deniz seviyesinin 5 metreye kadar yükselebileceğini ve bu sebeple de dünyadaki birçok ada ülkesinin yok olacağını kaydetti.
Birpınar, "Eğer bu gerçekleşirse belki de işte İstanbul Boğazı'nda başka binaların yalı olacağını görebileceğiz. Türkiye'de iklim değişikliğine inananların sayısı yüzde 85'lere çıktı. Karadeniz Bölgesi'nde hamsinin fiyatı bu sene 50 TL'ye kadar çıktı. Bunun sebebi deniz suyunun ısınması. Hamsi bu sebeple Rusya ve Ukrayna kıyılarına kaçıyor. Hamsinin kilosu seneye 100 TL'ye de çıkabilir. Bu balık türü soğuk sularda sürü yapıyor. Buna uyum gösterici tedbirler alacağız." ifadelerini kullandı.
"Dünyayı en çok ABD, AB ve Çin kirletiyor, bunun bedelini daha fazla ödemeliler"
Son 2,5 yılda Türkiye'de Çevre Yasası'nda iki kez değişiklik yapıldığını ve bazı olumlu adımlar atıldığını belirten Birpınar bu sene 20 bin tona yakın atık toplandığını ve bunun geçen sene 65 bin ton civarında olduğunu söyledi.
Paris Antlaşması'nın iyiye gitmediğini ve 2005'te imzalanan Kyoto Protokolü gibi bir işe de yaramadığını ifade eden Birpınar, "Mesela, Amerika Birleşik Devletleri'nin dünya emisyonlarına katkısı yüzde 24,8, Avrupa Birliği'nin yüzde 17,4, Çin'in 13,3, Rusya'nın 6,9, İngiltere'nin 4,7, Japonya'nın 3,9 iken Türkiye'nin yüzde 1'in bile altında bir emisyonu var, 0,8 gibi bir emisyonla tarihi bir sorumluluğu var. Dünyanın kaynaklarını aşırı sömüren bu ülkelerin bunun bedelini çok daha fazla ödemeleri gerekiyor." diye konuştu.
Tezgahlar kültür balıklarına kaldı
ASELSAN, İklim Lideri Ödülü aldı
Biden'dan Trump'a: İklim kundakçısı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Kimse 100 tl hamsi yemez.Zaten bu yıl taze bir hamsi yenmediği.Aci biber gibi.Buzhane hamsisi hepsi
Böyle olacağı belli değil mi idi.senelerdir trollerler deniz dibinde nerede ise mikroskobik canlıları dahi aç gözlü balıkçılar avladılar.bunun yerine nah daha balık bulurlar.
bu ayda hamsi avlarsan seneye ucun birini avlarsiniz.vede araliktan once hamsi avi yasak olmasi gerek .hamsi sadece aralik ocak subat ve matta selbest olmasi gerek.tek tek aylari yazdim ki belki kalin kafalilar anlarda duzenli bir kanun yaparlar
Ekmek 2 lira olmuş sen hamsiden söz edersin napalım çıkacaksa yemesinler ölmezler senelerce tonla hamsi tutar satarken iyidi geleceği düşünmeden ufak minik demeden tüketirken iyiydi banane satıp bizlemi paylaştılar yoo berabermi yedik yoo ne halleri varsa görsünler.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:40)