E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHAMDOLSUN SPEKÜLATÖR KALMADI---

HAMDOLSUN SPEKÜLATÖR KALMADI

HAMDOLSUN SPEKÜLATÖR KALMADI
16 Ekim 2008 - 22:51 borsagundem.com

Küresel dalganın etkisiyle iki haftada yüzde 30 gerileyen İMKB, uzun süredir ayakta kalma mücadelesi veren spekülatörleri yuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hamdolsun korkulduğu gibi bir şey söz konusu değil” dese de küresel fırtına Türk şirketlerinin değerini yarı yarıya azalttı. Son iki haftada borsada yaşanan yüzde 30'u aşan geri çekilme ise deyim yerindeyse spekülatörleri yuttu. Zaten uzun süredir zor günler yaşayan spekülatörleri daha zor günler bekliyor. Özellikle de yabancı fonlardan beslenen birçok spekülatörün sıkıntıda olduğu belirtiliyor. Öyle ki, önemli bir kısmının da uzun süredir telefonlarını açmadığı ve kendilerine en yakın kişilerle bile temaslarını kestiği vurgulanıyor. Diğer taraftan düşüşte panikleyen yatırımcıların hisselerini yukarıdan almak istemeyen bazı spekülatörlerin de tahtaların altını boş bıraktığı dikkat çekiyor. Aracı kurumların da kredileri önemli oranda azalttığı ve birçok yatırımcının pozisyonları zorunlu olarak kapattığı vurgulanıyor. SPK'nın sıkı denetiminde olan aracı kurumların şimdilik büyük bir sıkıntı içinde olmadığı ancak ağır yara aldıklarına dikkat çekiliyor. Azalan işlemlerin yanı sıra giderek kuruyan finans kaynakları nedeniyle önümüzdeki dönemde sektörde büyük bir konsolidasyonun yaşanacağı dile getiriliyor. Bu arada, finans krizin borsa şirketlerinin yanı sıra kısa bir süre önce birkaç milyon dolara satılan aracı kurum tabela fiyatlarını da dip seviyeye çektiği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)