E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank'ta başsavcı yükselişi ---

Halkbank'ta başsavcı yükselişi

Halkbank'ta başsavcı yükselişi
22 Haziran 2020 - 12:35 borsagundem.com

Halkbank davasına bakan Başsavcı Berman'ın Başkan Trump tarafından görevden alınmasıyla birlikte Halkbank hisselerinde yükseliş görüldü. Bir bankacılık analisti, piyasanın görevden almayı Halkbank açısından olumlu algıladığını belirtti.

Halkbank hisseleri ve dolar cinsi tahvilleri, ABD’de görülen Halkbank davasına bakan savcı Geoffrey Berman’ın görevden ayrılmasının, banka için olumlu algılanmasıyla sert yükselişle haftaya başladı.

Berman aralarında Halkbank’ın İran yaptırımlarını ihlal etmekle suçlandığı dava dahil olmak üzere tanınmış kişi ve kurumlar hakkında soruşturmalar yürüten New York Güney Bölgesi başsavcısı olarak görev yapıyordu.

ABD’de bankacılık suçları ve tanınmış kişiler aleyhine soruşturmaları yürüten ve ülkenin en önemli savcılık makamlarından biri olarak görülen New York Güney Bölgesi başsavcısı Geoffrey Berman Cuma günü görevden alındı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alındığı bildirilen Berman yerine biri atanana kadar yine Berman tarafından halef olarak belirlenmiş savcı Audrey Strauss görev yapacak.

BANKACILIK ENDEKSİ DE YUKARIDA

Halkbank hisseleri %9’a kadar yükselmesinin ardından saat 12.38’de %6.06 yükselişle 6,48 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda bankacılık endeksi de %3,13 oranında yukarıda seyretti.

Halkbank’ın 2021 Temmuz vadeli dolar cinsi tahvillerinin fiyatı da savcının görevden ayrılmasının ardından 3 ayın en sert yükselişini kaydetti.

Bir bankacılık analisti, piyasanın görevden almayı Halkbank açısından olumlu algıladığını belirterek, “Piyasa biraz iyimser olmak istiyor, görevden almayı da Halkbank’a yönelik pozitif algıyla fiyatladı” dedi. 

Borsa İstanbul 114 bin üzerinde

Trump'ın Halkbank için söylediklerini hiçbir başkandan duymadım

Halkbank savcısının azli sonrası sular durulmuyor

Trump, Halkbank davası savcısını görevden aldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,73
En Yüksek: 14,84
En Düşük: 14,60
Değişim -0,07 %
FK: 7,89
PD / DD: 0,78
İşlem Hacmi 462.679.149
Toplam Adet: 31.411.072
Ağırlıklı Ort.: 15,18
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)