E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka arzlardan 18 milyar TL sağladık---

Halka arzlardan 18 milyar TL sağladık

Halka arzlardan 18 milyar TL sağladık
03 Mayıs 2013 - 10:33 borsagundem.com

Borsa İstanbul YKB İbrahim Turhan: "Halka açıklık oranı arttıkça yatırımcıların sayısıda artacak."

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür İbrahim Turhan, "Yıl başından bu yana borsamızda yapılan sermaye piyasası halka arzlarıyla 18 milyar liralık kaynağı reel kesime sağlamış olduk" dedi.
Borsa İstanbul'da Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ paylarının işlem görmesi nedeniyle düzenlenen gong töreninde konuşan Turhan, halka açık şirket olmanın sorumluluk gerektirdiğini belirterek, "Artık sadece çalışanlarınıza veya müşterilerinize karşı değil, paylarınızı alıp satacak olan yeni ortaklarınıza karşı da sorumlusunuz" diye konuştu.
Turhan, hiç bir finansal yatırımın orta ve uzun vadede sermaye piyasasına, borsaya yapılan yatırım kadar getiri sağlamadığını vurgulayarak, "Bu kadar bereketli olmaz çünkü ortaklık büyümeden, kazançtan pay almanın en sağlıklık, en doğru, en verimli yoludur" diye konuştu.
Royal Halı'nın ulusal pazarda işlem göreceğini söyleyen Turhan, şirketin hakla açıklık oranının yüzde 28,75 olduğunu dile getirdi. Halka açıklık oranının çok önemli olduğunu ifade eden Turhan, "Uluslararası endekslerde özellikle Morgan Stanley'nin hazırladığı, Türkiye'nin ağırlığını belirleyen hususlardan biri halka açıklık oranı. Bu yüzden halka açıklık oranı arttıkça bu endekslerdeki Türkiye'nin ağırlığı da artacak. Yabancı yatırımcılar ülkemize yatırım yaparken ortalama piyasa ağırlığı bu endekslerdeki ağırlıklarla belirlendiği için Türkiye'nin varlıklarına daha fazla yatırım yapılması mümkün olacak" değerlendirmesini yaptı.
Halka arzlar konusunda da bilgi veren Turhan, şunları kaydetti:
"Bu yıl başından beri bu pay senedi piyasasına 4. halka arz oluyor. Şuana kadar 1 milyar liradan fazla hasılat sağlandı. Borçlanma araçları piyasasında yılbaşından beri 110 tane halka arz gerçekleştirildi. Burada da 17 milyar liralık hasılat sağlandı. Yıl başından bu yana borsamızda yapılan sermaye piyasası halka arzlarıyla 18 milyar liralık kaynağı reel kesime sağlamış olduk. 30 Nisan itibariyle halka arz endeksi de yüzde 8 artış sağladı. Yani halka ilk defa arz edilen paylara yatırım yapan yatırımcılar yüzde 8 getiri ve kazanç sağlamış oldu."
Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu da "Royal Halı'nın halka arzı ile ilk kez hisse alan 1.700 kişi var, son bir yılda işlem yapmamış 2.200 kişi yine Royal Halı ile ilk defa hisse senedi aldı. Royal Halı hisselerini talep eden 4.745 kişi, 4.712 yeni ortağımız oldu" bilgisini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suat tosun03 Mayıs 2013 17:01

    Arkadaslar halka arzlara katilmayin.bunlar ozellikle borsanin zirve noktalarindan halka arz yaparlar.cunku katilimci cok olacagindan dolayi.ama malesef coguda yuksek fiystdan halka arz edilir.acilis konguyla fiystlar gercek degerini bulur.olan yine kucuk yatirimciys olur.bunlara aman vermeyin.oyuzdende katilmayim arzlara.

  • tarık03 Mayıs 2013 13:01

    Royalda siftahı yedik.Eksi 1.5

  • ejhfdh03 Mayıs 2013 13:00

    pEGASUS-ROYALDA HAYAL KIRIKLIĞI,,MİLLETİ SOYARAK ÖVÜNÜN BAKALIM.

  • GOLDAŞ zede03 Mayıs 2013 12:40

    halkı gasp ettiniz.bir zamanlar goldaş da bu borsada halka arz edilmişti eee şimdi bunun adına ne demeli? halka arz mı halkı gasp mı?

  • 03 Mayıs 2013 11:44

    vay be milleti 18 milyar dolandırdınız demek

  • vah vah vahh03 Mayıs 2013 11:32

    İşte yapılan soygunun rakamları,bu para küçük yatırımcıdan patronların cebine ışınlandı

  • salo195703 Mayıs 2013 11:29

    HALKA ARZ ORANI ARTTIKÇA SOYULANLARIN SAYISIDA ARTMIŞ OLACAK.

  • PARA TRANSFERİ03 Mayıs 2013 11:23

    GARİBANIN PARASI ZENGİNİN CEBİNE GİTTİ. GARİBAN BATTI PATRONLAR 18 MİLYAR KAZANDI. SAFLAR HALA HALKA ARZLARA TALEP GİRİN BAKALIM.

  • HACAPP03 Mayıs 2013 11:13

    iBRAHİM BEY SİZ GÜZEL DÜŞÜNÜYORSUNUZDA BAZILARI ŞİRKETLERİ BATIRMAK MİLLETİ ÇARPMAK İÇİN ÖZEL GAYRET SARFEDİYORSA NASIL KÜÇÜK YATIRIMCI GELECEK BORSAYA GELENLERDE SÖĞÜŞLENİYOR ZATEN

  • burak kara03 Mayıs 2013 10:54

    utanmadan birde böyle açıklamalr yapılıyor.bakın bakalım 2 senede halka arz edilen şirketlerin şuanki durumda şirketlerin %80 %50 den fazla zarar ettirmiş yatırımcısına.hatta bazıları gözaltına gitti.pişkinliğin bu kadarınada pes

  • yayerkeği03 Mayıs 2013 10:45

    ikiyüzlü davranmayın başkan.halka açtığınız dandink şirketlerle insanların nasıl soyulduğunuda anlatın bi zahmet..