E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalka arzlarda çok önemli kriter---

Halka arzlarda çok önemli kriter

Halka arzlarda çok önemli kriter
20 Ağustos 2013 - 16:35 borsagundem.com

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Ender Şahin, şirket yöneticileri için dedi? A1 nasıl bir strateji izliyor?

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ender Şahin, “Halka arz tarafında önemli olan kriter doğru şirketlerle çalışmak. Halka arzlarda şirket sahiplerinin davranış ve tutumları çok önemli” dedi. Şahin, Bloomberg Business Week Dergisi’ne konuştu. “A1 Capital temkinli bir büyüme stratejisi izleyecek” başlığıyla yayınlanan haber şöyle:
“A1 CAPİTAL HEDEFLEDİĞİ YOLDA İLERLİYOR”
Güler Yatırım Holding ve Hilmi Hakan Derinkök tarafından geçtiğimiz yıl Fransız Credit Agricole Grubu’ndan satın alınan ve yeni adı A1 Capital Menkul Değerler olan aracı kurum, yatırım koşullarının zorlaştığı bir dönemde piyasada fark yaratmaya çalışacak. Şirket geçtiğimiz Mayıs ayında ardı ardına Portföy Yöneticiliği Yetki Belgesi, Halka Arza Aracılık Yetki Belgesi, Yatırım Danışmanlığı Yetki Belgesi, Türev Araçlarına Alım Satımına Aracılık Yetki Belgesini alırken Haziran ayında da Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri Yetki Belgesi’nin sahibi oldu. 17 milyon TL’ye çıkarılan sermayesi ve peş peşe aldığı yetki belgeleriyle şirket bugün için hedeflediği yolda ilerliyor. Ancak rekabetin sert olduğu piyasada işi kolay değil.
Aracı kurum hedeflerini çok yukarı koymuyor. Portföy yönetimi konusunda yaklaşık 50 ila 100 milyon lira arasında bir fon üretimine sahip olmak isteyen A1 Capital, önümüzdeki iki ila üç yıl arasında 50 milyon liraya ulaşmayı amaçlıyor. Foreks tarafındaysa yıl sonu hedefi 500 aktif hesap. “Pek çok foreks şirketi için önemli olan veri, müşteri sayısından çok müşterinin içeriye konuşlandırdığı bakiye miktarı” diyor A1 Capital Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ender Şahin ve devam ediyor:
“Bu bakiye müşteri tarafından kaybedildiği müddetçe aracı kurum tarafında kazanılan bir gelir kaynağı oluyor. Biz market maker olmadığımız için bu kalemle ilgilenmiyoruz. Biz iyi aracılık hizmeti verip, müşterilerimiz ne kadar var olursa, ne kadar çok işlem yaparsa o kadar kazanıyoruz.”
“FOREKS MÜŞTERİSİ SADECE BİR KERE ŞANS VERİR”
Şirket ikinci ayını doldurduğu foreks piyasasında şu anda 100 aktif hesaba ulaşmış durumda. 2. büyüme fazında ise yani önümüzdeki yıl bu rakamın 750 ila 1250 arasında olmasını hedefliyor. Ancak bu alanda çok hızlı bir büyüme de beklenmiyor. Zira özellikle foreks piyasalarında insan kaynağı ve mevcut teknolojinin ötesindeki müşteri sayısı iyi hizmet verme anlamında kurumları sıkıntıya sokabiliyor. Bugün Türkiye’de yaklaşık 15 bin foreks yatırımcısı bulunuyor.  Şirket hedefine ulaşırsa yüzde 10’luk bir piyasa payı alıyor ki bu pek çok şirket için bile yüksek sayılabilir. A1 Capital Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri Yönetmeni Duygu Yılmaz, “Bir foreks müşterisi sizin kurumunuza sadece bir kere şans veriyor. Aslında normalde hizmet verebileceğimiz çok daha büyük hacimli müşterilerimiz var. Ama istiyoruz ki önce her şey bir otursun ondan sonra bu büyük hacimler bize gelsin. Çünkü foreks piyasasında ikinci kez kendinizi dinletemiyorsunuz” diyor.
“ÖNÜMÜZDEKİ YIL İKİ HALKA ARZ PLANLIYORUZ”
Şirket halka arz tarafında da benzer bir temkinlilik ile ilerliyor. Bugün için İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi’nin halka arzı üzerinde çalışan A1 Capital bu yıl için başka bir halka arz düşünmüyor. Ancak önümüzdeki yıl yapılacak iki halka arz için de görüşmelere başlamış durumda. Ender Şahin, ”Halka arz tarafında önemli olan kriter, doğru şirketlerle çalışmak. Şahin, halka arzlarda şirket sahiplerinin davranış ve tutumları çok önemli” diyor ve devam ediyor:
“Halka açarken herkes şirketin yüksek değerden halka arz olmasını ister. Ama son iki-üç yıldır yaşanan problem ne? Doğru iskontoyla doğru değerlendirmeyle şirketler gelmedi.  Ona göre elemine ediyoruz. Kapasiteyi doğru arttırarak, doğru iş yaparak, doğru projeler alıp bunları gerçekleştirmeniz lazım. Önümüzdeki yıl da iki tane halka arz planlıyoruz.“

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)