E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHalka arzda bir ilk gerçekleşecek---

Halka arzda bir ilk gerçekleşecek

Halka arzda bir ilk gerçekleşecek
18 Mart 2011 - 12:20 borsagundem.com

Bir SPK başkanı borsa tarihinde ilk kez gönüllü olarak halka arz toplantısına katılmama kararı aldı

ELİF BATU YENER'İN KULİS HABERİ
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, kurucusu olduğu ancak SPK Başkanlığı ile birlikte hisselerini aile üyelerine devrettiği Bimeks Bilgi İşlem Dış Ticaret A.Ş.’nin halka arz ile ilgili kurul toplantılarına katılmama kararı almış. Kulislerde Akgiray’ın aile şirketinin halka arz sürecindeki SPK toplantılarına etik bulmadığı gerekçesiyle katılmayacağı konuşuluyor.
Bimeks Bilgi İşlem, sermayesinin yüzde 23,3’ünü halka açmak için resmi başvurusunu 16 Mart tarihi itibariyle İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanlığı’na yapmış durumda. Şirketin taslak halka arz izahnamesi de SPK’nın internet sitesinde 16 Mart tarihi itibariyle yayınlanmaya başladı. Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre şirket, 46 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini halka arz etmek için 60 milyon liraya çıkaracak. Artırılacak 18 milyon liralık bölümün 14 milyon liralık kısmı mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak halka arz edilecek. Ayrıca mevcut ortaklardan SPV Bilişim ve Dış Ticaret A.Ş’nin sahip olduğu 4 milyon TL nominal değerli paylar da halka açılacak. Talebin satışa sunulan payları aşması durumunda SPV Bilişim’in halka açacağı tutar da artıralacak.
Bimeks’in kurucusu Prof. Dr. Vedat Akgiray’ın SPK Başkanlığına gelmesinden sonra elektronik market zinciri olan Bimeks`teki görevini kardeşine devretmişti. SPK Başkanı Akgiray’ın eski şirketi olması nedeniyle tüm gözlerin bu halka arzın üzerinde olması bekleniyor. Zira Bimeks, SPK Başkanı Vedat Akgiray’ın başkan olmadan önce hisselerini aile üyelerine devretse de hâlâ ailesine ait olan bir şirket. Şirketin yüzde 33,10’u Murat Akgiray’a, yüzde 25’i RP Explorer Netherlands BV’ye, yüzde 24’ü SPV Bilişim ve Dış Ticaret A.Ş.’ye ait bulunuyor. Ayrıca Ömer Akgiray’ın da yüzde 4,25 oranında payı var.
Kendi aile şirketini halka açıldıktan sonra başkanı olduğu kurul vasıtasıyla denetleyecek olan Akgiray’ın bu halka arz sürecinden uzak kalmaya çalıştığı konuşuluyor. Kulislere göre hem etik kaygılar, hem de Sermaye Piyasası Kanunu gereğince Akgiray, aile şirketinin halka arz sürecinde yapılacak hiçbir Kurul toplantısına katılmayarak süreçten uzak kalacak.
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)