E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHafif alıcılı bir açılış bekleniyor---

Hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

Hafif alıcılı bir açılış bekleniyor
06 Aralık 2021 - 08:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.


Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 19.357 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 185 kişi olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Omicron varyantına ülkemizde rastlanmamıştır. Bu varyantta virüsün birden fazla gen bölgesinde mutasyona uğradığı bilinmektedir. Ön bilgilere göre Omikron varyantı daha hızlı bulaşmaktadır, ancak daha çok hasta edici özellikte olduğunu gösteren bir bulgu yoktur .

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında kurdaki dalgalanma makul seviyeye gelecek .

Erdoğan: İstanbul'un yeniden sahibini bulması lazım .

Erdoğan: Stokçulara sesleniyorum, yakaladığımızda gereken bedeli ödeyecekler .

Moody's Türkiye'nin kredi notunu teyit etti .

Zorunlu trafik sigortasının genel şartlarında değişiklik yapıldı . Trafik kazaları sonucunda bedeni olarak zarar gören kişilere ve hak sahiplerine ödenecek tazminatın belirleyici unsurlarından biri olan iskonto oranının, finansal matematik ve aktüerya bilimlerinde uzman akademisyenlerin teknik görüşleri alınarak %1,80’den %1,65’e indirildiği belirtildi.

IMF: Yüksek enflasyona karşı yapılan parasal gevşeme, Türkiye’deki enflasyon beklentilerini bozma riski taşıyor.

Fed/Bullard: Varlık alımlarının hızlı sona erdirilmesi 2'den fazla faiz artırımına imkan verebilir .

Goldman Sachs, Omikron varyantının ABD büyümesi önünde bir engel olduğunu belirterek 2021 büyüme tahminini %4,2'den %3,8'e indirdi.

IMF Başekonomisti Gopinath, coronavirüs salgınında varyantların ekonomik toparlanmayı rayından çıkarabileceği uyarısında bulundu .

Çin tarafından ABD Başkanı Biden'ın gelecek hafta düzenleyeceği Demokrasi Zirvesi'ne yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. Çin Komünist Partisi Politik Araştırmalar Ofisi Direktör Vekili Peiyan ABD politik sisteminin gerçek demokrasiyi yansıtmadığını, Biden'ın düzenlediği Demokrasi Zirvesi'nin bir şaka olacağını söyledi.

Birleşik Krallık Ticaret Bakanı Trevelyan'ın çelik ithalatına uygulanan verginin kaldırılması hususunda ABD Ticaret Bakanı Raimondo’ya baskı yapacağı belirtildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan seçildi.

OPEC Genel Sekreteri: OPEC, petrol piyasası için arz ayarlamalarına devam edecek.

ABD'nin Pekin Kış Olimpiyatları'nı diplomatik bir boykot ilan etmeye hazır olduğunu bildirildi.

Ne Olacak?

• İngiltere’de Kasım ayı İnşaat PMI verisi açıklanacakken, Eurogrup Toplantısı bugün gerçekleşecek.
• Erdoğan, 6-7 Aralık'ta Katar'a resmi ziyarette bulunacak .
• 9-10 Aralık’ta sanal ortamda düzenlenecek Demokrasi Zirvesi’ne ev sahipliğini ABD yapacak, ancak davetli ülkeler listesinde Türkiye yer almıyor .
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Omikron varyantına dair endişeler geçen hafta biraz daha azalmış olarak karşımıza çıktı. Moderna CEO’sunun ‘yeni aşı’ düşüncesine karşılık, Dünya Sağlık Örgütü’nün omikronun daha hızlı yayıldığına dair bir kanıtın olmadığı ve Biontech CEO’su Uğur Şahin’in ‘mevcut aşıların varyanta karşı etkili olabileceği’ açıklamaları ile piyasalar biraz daha rahatlamış gözüktü.
BİST100 endeksi tarafına bakıldığında ise Cuma günü yeni piyasa rekoru kırıldı. Özellikle endişelerin azalmasıyla ulaştırma sektörü payları bu yükselişte başı çekti. Ulaştırma sektörüne bankacılık sektörü paylarının da eşlik etmesi ile BİST100 endeksi 1.900 seviyesini kırdı. Gün içerisinde Kasım ayı enflasyon verisi açıklandı. Kasım’da TÜFE aylık %3,51, yıllık ise %21,31 oranında arttı. Artan gıda ve enerji fiyatları ile kurdaki sert yükseliş artışta etkili oldu.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Bantaş Ambalaj ve İşbir Sentetik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)