E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakHacı Hüsrev'e otel yapacak!---

Hacı Hüsrev'e otel yapacak!

Hacı Hüsrev'e otel yapacak!
24 Mayıs 2013 - 08:32 borsagundem.com

Polat Holding, İstanbul Hacıhüsrev’deki arsasına otel yapmaya karar verdi

Polat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Polat, İstanbul Hacıhüsrev’deki arsalarına yeni bir otel yapacaklarını söyledi. Adnan Polat, arsanın üzerinde gecekondular olduğunu belirterek “Arazi kentsel dönüşüme dahil oldu ancak orada oturan insanların mağdur olmasını istemiyoruz. Ayrıldıklarında beddua etmesinler ‘Allah razı olsunlar’ demelerini istiyoruz, bu nedenle onlara oturabilecekleri ev yapacağız” dedi. Önemli olanın çok para kazanmak olmadığını belirten Polat, “Az para kazanalım ama beddua almayalım” şeklinde konuştu.
İstanbul’da Yeşilköy ve Balmumcu’daki Polat Renaissance otellerinden çok memnun olduklarını söyleyen Polat şöyle devam etti: İstanbul, artık bir ülke oldu, kentin yeni otellere ihtiyacı var. Kasımpaşa’daki arazimizi de otele dönüştürmeye karar verdik. Arazi üzerindeki çalışmalarımız sürüyor. Tam kararı vermedik ama yeni otel de Renaissance zincirine dahil olacak. Polat Holding’in yatırım yaptığı alanlardan biri de yenilenebilir enerji. Türkiye’nin ilk rüzgar santralı yatırımcılarından olan Adnan Polat, son dönemdeki gelişmelerden rahatsız. Nükleer santrallara verilen enerji bedellerinin yüksek olduğunu belirten Polat, “Nükleere ilgiyi artırmak için yüksek fiyat vermeleri anlaşılabilir ancak rüzgar, hidro gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına verilen kwh başı ücretler çok düşük kalıyor. Bu rakamlar devam ettiği sürece yatırımlar artmaz. Toplam enerji içindeki yenilenebilir kaynakların payı da hedefe ulaşamaz ” dedi. Polat, Türkiye’nin rüzgar potansiyeli kullanıldığında 6 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlamanın mümkün olduğuna vurgu yaptı.
Yabancılara anlatamıyoruz
POLAT bu kaynağa karşın kamunun hala nükleer ya da kömüre öncelik verdiğine vurgu yaparak “Artık enerjide yabancı yatırımcı da yok. Rüzgara bakalım yabancı ortağı olan Sabancı ve Polat Enerji dışında kimseyi göremiyoruz. Zaten bu politikayı kendi ortağıma da anlatamıyorum, diğer yabancılara da” dedi.
Santralları satabilirim
SEKTÖRDE bir süre önce Polat Enerji’nin santrallarını satacağı konuşuluyordu. Polat “Bir kısmını satabiliriz de alabiliriz de... Ancak sektörden çıkma gibi bir niyetimiz asla yok” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)