E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHabertürk'ün yazarlarına şok iddia!---

Habertürk'ün yazarlarına şok iddia!

Habertürk'ün yazarlarına şok iddia!
31 Mayıs 2012 - 11:47 borsagundem.com

Sabah Gazetesi'nin 'Yılın Medya Skandalı' diye duyurduğu haberin ardından başta Yavuz Semerci ve diğer Habertürk yazarları zan altında kaldı!

Sabah Gazetesi Ekonomi servisi bugün “medyada yılın skandalı”nı patlattı. Mesut Yılmaz’ın kuzeni olan ünlü borsacı Mehmet Kutman’ın faiz lobisini savunan ve hükümete ağır eleştiriler getiren Gazeteport grubunun gizli patronu olduğu ortaya çıktı. Mehmet Kutman’ın, Habertürk gazetesi köşe yazarlarından Yavuz Semerci’nin sahibi göründüğü Gazeteport ve TheLira internet siteleri ile aynı gruba bağlı Radyo Moda ve Radyo 24′ün gerçek sahibi olduğu belgelendi.
Bağımsız yayıncılık sloganıyla açılan, yıllardır yayında olan Gazeteport adlı site ile diğer yayın organları faiz lobisine ve CHP’ye yakın yayınlarıyla biliniyor. 
Sabah, Habertürk’ü “Yavuz Semerci dosyası” ile vurdu.
“Medyada yılın skandalı”na MEDYAGÜNDEM’in de katkıda bulunmaması eksiklik olurdu.
MEDYAGÜNDEM de Sabah Ekonomi’ye bir ihbarda bulunuyor ve bir “açık istihbaratı” paylaşıyoruz.
Şimdi paylaşacağımız bilgi MEDYAGÜNDEM’e de bir okuyucumuz tarafından gönderildi.
Tarih 1994-95…
“Ahtapot Yayıncılık” adı altında bir şirket türemişti…
Sahiplerinden biri eski gazeteci Meriç Köyatası idi. O dönem “Not” isminde bir dergi çıkardı.
Derginin genel yayın yönetmeni Meriç Köyatası, yazıişleri müdürü de Yavuz Semerci idi…
Ve o dergide her hafta borsayı karıştıran haberlere imza atılırdı. Kısa süre sonra da kapandı.
Ne hikmetse de ünlü spekülatör Nasrullah Ayan’ın sahibi olduğu aracı kurum Turkinvest’e el konunca, dergi bir anda tarih oldu…
Elbettte bunda Köyatası’nın Ayan’la ilişkisinin de etkisi vardı.
Bakın o tarihte çıkan bir gazete haberi… 29 Nisan 1994 tarihli Milliyet gazetesi… İlişkinin boyutunu göstermesi açısından çarpıcı: 

Şimdi gelelim çarpıcı iddialara…
Kapanan Not Dergisi hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) soruşturma açtı, iddia da odur ki Yavuz Semerci borsada manipülasyon yapmaktan ceza aldı. Ve yine iddia odur ki, nasıl başardıysa başardı Yavuz Semerci adını SPK’nın sitesinden sildirdi!
İddia odur ki, 3 kuruşluk idari ceza alanların adı bile duruyor orada ama Semerci yok!
Semerci’nin bu konuda vereceği cevabı bekliyoruz….
Peki başka bir iddia…
Habertürk ekonomi yazarı İbrahim Haselçin…
Bir dönem SPK memuruyken, öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal’ın sahibi olduğu Emper Menkul Değerler’in genel müdürü idi… 1999 yılında da yapılan borsa operasyonunda gözaltına alınan isimlerden biriydi.
Deşildiğinde neler çıkacak neler?
Bir dönemin ekonomiye kabus gibi çöken “karanlık isimlerinin” Habertürk’te yazar olmaları tesadüf mü?
Ekonomi bizim uzmanlık alanımız değil.
Bakalım SABAH Ekonomi dosyaları açarsa neler çıkacak neler...
MedyaGundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can03 Haziran 2012 22:23

    mechur operasyonunda adı geçenler değil mi bu yazarlar? utanmadan bir de televizyonda savunuyorlardı bazı has yazarları

  • kavalcı03 Haziran 2012 22:13

    haselçin, mecnun manipülasyon yaptığı cosmos şirketin danışmaını idi. mecnun gözaltına alınınca tvde spk yanlış yaptı diye açıklamalarda bulunuyordu. hey yavrum hey, bu piyasada düzgün adam tutunabilir mi?

  • TÜRKİYE DEVLEŞTİKÇE,ÜÇKAĞITÇILAR SİLİNECEKTİR...01 Haziran 2012 09:57

    daha neler çıkacak kim bilir,Türkiyede işler dünyanın tersine iyi gittikçe her türlü dümeni yahudi,sabatay,ateşe tapanlar birlikte tezgahlıyorlar gibi görünüyor ama bunların pislikleri hep açığa çıkıyor eninde sonunda,Doğru ve zamanında istihbarat yapan sabah gazetesi Devlete hizmet yapıyorsa bundan gurur duymalı,diğerleri bilip te yazmıyorsa asıl onlar milleti,devleti tezgaha getirenlerle işbirliği yapmakta anlaşıldığı kadarıyla.Türkiye devleştikçe bu pislikler yok olacaktır.Deyim yerindedir it ürür kervan yürür.

  • ales31 Mayıs 2012 21:55

    sabah gazetesinde mağdur olanlar diyorsunuz ozaman bunlarda degildi..ikinci devlet sabaha el koydu çalık gurubuna sattı acık ihale ile. sattı. para verdi kredi aldıysa faiziyle ödeyerek aldı krediyide ödüyor..sanki bedeva almış gibi.. yazıyorsunuz....gecen gazi erçel faktoringci cıkartılat hemen gazeteden gönderdiler ..

  • cem31 Mayıs 2012 18:31

    köyyumurtasını iyi bilirdik vay gidinin gıda korsanları

  • ahmet31 Mayıs 2012 14:59

    sabah yandaştısı bir gecede gazetenin turgay ciner den çalık grubuna nasıl geçtiğini ve halk banktan vakıf banktan aldığı 750 milyon krediyide bir yazsa ne güzel olur.Sabah ve sabah pazarlama hisselerinide araştırma gazeteciliklerini kullanıp bir yazsalar.

  • ali31 Mayıs 2012 13:09

    Bunlar iddia.Kesinlikle inanmıyorum.Henüz ortada bir mahkeme kararı yok.Sabah gazetesi hükümetin borazanı.Bu yazarlar da muhallif kanattan olduklari için şimdi böyle bir çirkin karalamada bulunuyor.Sabah gazetesi bunu yazacağına,borsada mağdur olan binlerce sabah hissedarları var.Neden o duruma bir çözüm getirmiyor.

  • Salih31 Mayıs 2012 12:34

    Vaybe dürüstlük abideliğine bakın.Tarafsız gazeteymiş külahıma anlatsınlar.

  • metin 31 Mayıs 2012 12:07

    vay yavuz semerci vay zaten borsamı kumar masasımı anlamadım benim bildiğim bir şirketin borsadan hissi alınır kazanmışmı kazanmamışmı büyüdümü küçüldümü vs.bakılır tam tersi a yerine yanlışlıkla b diyor hisse allak bullak yok böyle birşey şirket yerinede duruyor üretiyor.iyi günler