E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHaber yapmaya gitti, haber oldu---

Haber yapmaya gitti, haber oldu

Haber yapmaya gitti, haber oldu
18 Ekim 2013 - 19:56 borsagundem.com

Suriye'ye savaşı izlemeye giden Japon gazetecinin ilginç hikayesi...

Toshifumi Fujimoto ve Kosuke Tsuneoka’nın Irak Şam İslam Devleti’ne (ISIS), Mustafa Mitsuyoshi Iwashige de Cebel el-Türkmen Birliği saflarında savaşıyor.Japon gazeteci muhaliflere katıldı
HABER İÇİN GELMİŞLERDİ
Suriye’de yaşanan iç savaşta, ülkeye haber amaçlı olarak giden üç Japon gazetecinin aşırı uçlardaki muhaliflere katıldığı iddia edildi. Japon gazetecilerden Toshifumi Fujimoto ve Kosuke Tsuneoka’nun İslam dinini seçtikten sonra Suriye’deki en radikal grup olan El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti’ne (ISIS) , direnişçi olarak katıldıkları iddia edilirken, Suriye’ye geldikten sonra Müslüman olan ve Mustafa adını alan Mitsuyoshi Iwashige’nin de Cebel el-Türkmen Birliği’ne katıldığı açıklandı.
Japon gazeteci muhaliflere katıldı - 6
ADINI DA DEĞİŞTİRDİ
Üç Japon gazetecinin savaşırken ve ISIS güçleriyle beraber ellerinde silahlarla poz verirken çekilen fotoğrafları yayınlandı. ISIS’e katılan Toshifumi Fujimoto’nın Suriye’den önce çok sayıda ülke dolaştığı, 2011 yılında Suriye devrimi ile bölgeye gelerek direnişçilerin safına katıldığı adını da “Abu Saskuki al Yabani” olarak değiştirdi belirtildi. Muhaliflere katılan Mustafa Mitsuyoshi Iwashige’nin de Cebel el-Türkmen birliğine bağlı olarak Ramazan ayından bu yana direnişçilerin yanında yer aldığı ileri sürüldü.
Japon gazeteci muhaliflere katıldı - 4
TALİBAN MÜSLÜMAN OLDUĞUNU ANLAYINCA SERBEST BIRAKTI
Muhaliflere katıldığı iddia edilen bir diğer kişi de, 44 yaşında olan savaş fotoğrafçısı Kosuke Tsuneoka. Savaş Fotoğrafçısı olarak Irak ve Şam İslam Devleti (ISIS) grubuna katıldığı belirtilen Tsuneoka, ISIS güçleri ile yan yana çektirdiği fotoğraflarda tekbir çekerken görülüyor. Tsuneoka, gazetecilik yaşamında 2 kez kaçırıldı. İlk olarak 2001 yılında Gürcistan’da kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp daha sonra serbest bırakılan Tsuneoka, 2010 yılında da Afganistan’ da Taliban direnişçileri tarafından kaçırıldı. Taliban güçleri, Tsuneoka’nın Müslüman olduğu öğrendikten sonra serbest bıraktı. ISIS kaynaklarından edinilen fotoğraflarda, Japon gazeteci Kosuke Tsuneoka ISIS’in üst düzey Çeçen komutanı Ebu Velid ile görülüyor.

JAPON GAZETECİ TWITTER'DAN YALANLADI
Toshifumi Fujimoto hakkında çıkan haberlere Twitter sayfasından cevap verdi. ISIS’e katıldığı yönündeki haberleri yalanlayan Japon gazeteci, “Ben Özgür Suriye Ordusu’na bağlı bir grupla birlikte Idlib’e seyahat ettim” diye konuştu.
İSTANBUL'A DA GELMİŞ
Türkiye’deki Gezi parkı eylemlerini de takip eden Mustafa Mitsuyoshi Iwashige’nin Facebook sayfasında da onlarca İstanbul fotoğrafı var

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)