E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGüvercin görünümlü şahin---

Güvercin görünümlü şahin

Güvercin görünümlü şahin
15 Aralık 2016 - 09:55 borsagundem.com

İş Yatırım sabah raporunda Fed'in kararını değerlendirdi

FOMC toplantısından beklendiği gibi 25 baz puan yükseliş çıktı. Ancak FOMC açıklaması ve Yellen’in konuşması beklendiğinden daha şahindi. Piyasaların tepkisi öfkeli ve hızlı oldu. DXY dolar endeksi 102,25, ABD 10 yıllıkları %2,57 ile yeni zirveler denerken, hisse senedi piyasasında Wall Street’ten Latin Amerika piyasalarına yayılan sert satışlar görüldü.
FOMC açıklamasında ve Yellen’in konuşmasında iki mesaj öne çıkıyor. (i) Geçtiğimiz toplantıda 2017 yılında iki faiz artışı tahmin eden Fed yetkilileri artık üç faiz artışı öngörüyor. (ii) Ekonominin tam istihdama yakın olduğu bir ortamda genişleyici maliye politikalarına gerek olmadığı vurgulanıyor.
FOMC açıklamasını ve Yellen’in konuşmasını Trump döneminde uygulanacak genişleyici maliye politikalarına karşı para politikasında sert sıkılaşmanın işareti olarak gören piyasalardaki satışların kısa vadede devam etmesini bekliyoruz.
Wall Street’teki satışlar ve sabah ilk işlemlerde Türk lirasına karşı 3,53 seviyesini aşan dolar Borsa İstanbul’da -%0,7 civarında satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Uzun vadeli tahvil faizlerinde 10-15 baz puanlık yükseliş öngörüyoruz. Öngörülenden iyi Kasım ayı trafik rakamları açıklayan Pegasus hisselerinin borsadan pozitif ayrışmasını bekliyoruz.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 15.12.2016

 

FED 2016'yı şahin bitirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)