E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman altın 6 ayın zirvesine yakın---

Güvenli liman altın 6 ayın zirvesine yakın

Güvenli liman altın 6 ayın zirvesine yakın
28 Aralık 2018 - 10:36 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD'deki siyasi karışıklık ve finans piyasalarındaki volatilite ile gelen güvenli liman alımlarından destek buluyor

Altın fiyatları, finans piyasalarındaki volatilite, Washington'daki siyasi kargaşa ve küresel ekonominin yavaşlamakta olduğuna ilişkin endişelerle gelen güvenli liman alımlarından destek buldu. Metal altı ayın zirvesi yakınında seyrediyor ve yaklaşık iki yılın en büyük aylık kazancına yöneldi.

Asya hisse senetleri, ABD'de Perşembe günkü ralliye karşın aşağı yönde hareket etti. Öncü göstergeler, Çin ekonomisinin Aralık ayında üst üste yedinci ayda da yavaşladığını gösterdi ve ABD verileri Tüketici Güveninde güçlü düşüş olduğunu işaret etti. 

Spot altın Singapur saati ile 08:56'da ons başına 1,275.54 dolar seviyelerinde yatay seyretti. Metal bu ay yüzde 4.5 yükseldi. Altın fiyatları Çarşamba günü 1,279.11 dolara çıkarak Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti ve ayı düşüşle geçmeye yöneldi.

Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 15.2415 dolarda kaldı ve Ağustos ayından bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdür Stephen Innes, "Yatırımcılar dikkatlerini yeni yıla girerken bir dizi riske çevirdi," dedi ve "ABD ekonomisinin 2019'da olası zayıflamasını fiyatladığımmızda, durum kötüye gidiyor demektir ve bu da altını cazip kılar" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerde, platin yüzde 0.1 düşerken, palladyum yüzde 0.4 geriledi.

Piyasada izlenen olaylar şöyle;

*Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Perşembe günkü toparlanmasına karşın, bu çeyrekte halen yüzde 15 aşağıda.

*ABD hükümetinin kısmi kapanması, Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçilerim bu hafta bir oylama planlanmadığını kaydetmelerinden dolayı 2019 yılına sarkacak gibi görünüyor.

*ABD'de tüketici güveni Aralık ayında Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine inerken, iş gücü piyasası beklentilerinin göstergesi 41 yılın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

*12 altın trader ve analistinin 10'unun beklentisi yukarı yönlü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)