E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGüral Ailesi nde mal paylaşımı kavgası---

Güral Ailesi nde mal paylaşımı kavgası

Güral Ailesi nde mal paylaşımı kavgası
23 Haziran 2012 - 09:52 borsagundem.com

Porselen devi Kütahya ve Güral Porselen’de yapılan genel kurul aile içi kavgayı gün yüzüne çıkardı

Porselen devi Kütahya ve Güral Porselen’de 21 Haziran’da yapılan genel kurul aile içi kavgayı gün yüzüne çıkardı. Nafi Güral, bir açıklama yaparak, “Mal paylaşımından kaynaklı bir gerginlik var ancak bu gerginlik küçük yatırımcıları zarara uğratmayacak” dedi
TÜRKİYE’nin iki porselen devi olan Kütahya ve Güral porselen şirketlerinin kurucusu olan Güral Ailesi’ndeki mal paylaşımı sorunları 21 Haziran’da yapılan Genel Kurul toplantısına yansıdı. Küçük yatırımcıların önünde taraflar birbirine sert ifadeler kullanınca Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, bir açıklama yapma zorunluluğu hissetti.
Güral, yaşanan sorunların şirketi ve yatırımcıları etkilemediğini söyledi. Kütahya’nın en büyük marka değerlerinden olan porselen konusunda ilk fabrikayı kurarak kentin kaderini değiştiren Güral Ailesi’nin fertleri arasında yaşanan gerilim ilk kez somut bir şekilde bir aile bireyi tarafından dile getirildi.
21 Haziran 2012’de yapılan Genel Kurul’da yaşanan gerilimlerin kamuoyuna yansıması üzerine halka açık bir şirket olan Kütahya Porselen’in yatırımcılarına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, mal paylaşımından kaynaklı yaşanan aile içi gerilim olduğunu kabul etti.
Güral, “Genel Kurul toplantısında yaşanan gelişmelerin aile içindeki mal paylaşımından kaynaklandığı, halka açık olan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş.’nin kurumsal, başarılı ve kârlı bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürdüğünden, yatırımcılarımızın zarar görmemesi adına kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)