E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Pandeminin etkisiyle kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin akın ettiği tatil beldelerinde yazlık fiyatları uçuşa geçti. Birkaç yıl öncesine kadar Marmaris'te aylık kirası 600 TL olan 1+1 daireler, tatilcilere günlüğü 400 ila 2 bin TL arasında kiralanmaya başladı. Adeta otel olarak işletilen evlerin sayısı mantar gibi çoğalınca, emlakçılar, otelciler ve acentalar isyan bayrağını açtı. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, "Mülk sahiplerinin büyük kısmı sözleşme süresi dolan evlerini boşalttırıyor, otel gibi işletiyor. Dairelerin günlük kiraları, 400 ila 2 bin TL arasında değişiyor. Bundan iki ya da üç yıl önce bu rakamlar aylık kira için talep ediliyordu" dedi.
AYLIK 300 BİNE VİLLA VAR
Akkuş, Antalya, Bodrum, Çeşme gibi ülkenin diğer tatil merkezlerinde de 'otel ev' işletmeciliğinin çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Bodrum'da 2+1 dairelerin aylık kirası 37.500 liradan başlarken, villalarda fiyatlar 160 bin liraya kadar çıkıyor. Çeşme'de de benzer örnekleri görmek mümkün. Daire fiyatları 30-40 bin TL aralığındayken, villalarda aylık kira bedeli 100 bin liranın üzerinde. Hatta özel havuzlu ve plajlı villalarda aylık kira 300 bin liraya kadar yükseliyor. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu da, "Milyonlar tam kapanma öncesi yazlık kentlere akın etti" diyerek, bu kişilerin günlük kiraladıkları evlerde kaldığına dikkat çekti.
PARA PEŞİN!
Çoğu bakımsız ve küçük sayılabilecek evler için verilen ilanların ortak özelliği sezonluk hatta yıllık olarak kiraların peşin istenmesi.
HER YIL 15 MİLYON KİŞİ KONAKLIYOR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Temsil Kurulu Suat Esin ise, yasal mevzuatlara uymadan konutların tatilcilere kiralanmasını 'kaçak acentacılık' diye tanımladı. Esin, "Pandemide öyle çoğaldılar ki, baş etmek mümkün değil. Tek tek evleri dolaşamayız. Ama şu bir gerçek ki, bizim gibi birçok sektör ve kiracılar mağdur duruma düştü" dedi. Esin, şunları söyledi:
VERGİ KAYBI 2 MİLYAR
"TÜRSAB'ın 2016'da açıkladığı verilerde, Türkiye'de bu şekilde kiralanan yaklaşık 100 bin evin olduğu, her yıl yaklaşık 15 milyon yerli ve yabancı turistin de bu evleri kiraladığı, bu konudaki vergi kaybı ise 2 milyar lirayı bulduğu belirtildi. Bugün bu rakamların kat ve kat arttığını kolaylıkla söyleyebiliriz."
(Ender Türkkan /Akşam)
Turizm tesislerine kira erteleme geliyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bu konuda hemen devreye girilir bakanın otelleri zarar etmez
nakit parayı ortadan kaldırıp, kartla ödeme sistemine geçmek lazım. kartlı harcamaya vergi iadesi oto kontrolu sağlar. böylece az kazanan az ,çok kazanan çok vergi verir. ister ev ,ister otel olsun sen vergiyi şöyle veriyorsun dırdırı kapanır.
sanarsın oteller vs ler vergi veriyor, lan ne ara dürüst vergisini veren esnaf oldunuz..... 50 euro ya bir-tek lahmacun satıyor sunuz sonrada vicdan yapip ağıyor 1 euro ya sattık diye de deftere yaziyorsunuz...simdi de ağıt mi ağlıyor sunuz soyguncular
👏👏👏..
Vatandaş üç kuruş para kazandı hemen göz diktiler o zaman yeni bir mezuat hazırlanır makul bir vergi alınabilir. 25-30 Yıl otelcilik yapmış arkadaşım anlatıyor otellerin hemen hemen hiçbiri vergi vermiyor hepsi vergi kaçırıyor hiçbir denetimde yok. Tabiri caizse devlete millete bir faydaları yok sadece kendilerine faydaları var diyor. Devlet devlet ise vatandaşın bağazına yapışacağına vergi toplasın kaçakçılardan.
Vermeyin kardeşim; ehli insaf limitlerini aşana itibar etmeyin! Oteller gayet güzel ve nezih! Zengin bile olup bunlara istediği parayı veren tam bir görgüsüz para delisidir.
Oteller de vergi ödeniyor, üstüne teşvik alan da çok
Parayı kimliği belirsiz otel sahipleri kazanacağına vatandaş kazansın sanki şirketler vergi ödüyor ver mali müşavire ve siyasetçiye kemik vergini silsin.
Ahahahaha kendileri kazıklayamadığı için üzülmüşler gidin yabancıya verin odalarınızı ağlaklar.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (09:04)