E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Güney Kıbrıs’taki mali sıkıntılar 2009 krizinden bu yana var olsa da çok fazla rağbet görmeyen sanal para (bitcoin) yatırımlarını artırdı.
Rumlara verilen mali yardım karşılığında banka mevduatlarına yüklü vergilerin gelmesi yatırımcıları farklı alanlara yatırım yapmaya yöneltti.
Özellikle Euro Bölgesi’nde bir sonraki hedefin kendileri olacağı hissine kapılanlar yatırımlarını dijital paralara yöneltti.
DİJİTAL PARA (BITCOIN) NEDİR?
Bitcoin olarak bilinen sanal para kavramı ilk olarak 2009 yılında adının Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden bir bilgisayar korsanı tarafından yaratıldı.
Bu sanal bir para birimi ve sembolik değeri var. Kullanıcı sayısı ve rağbete göre değerlenebiliyor. İnternet kullanıcıları bile bu para birimine şüpheyle yaklaşıyor.
Sanal para sermaye piyasalarında olduğu gibi işlemcilerin gerçek paralarıyla belirli platformlardan satın alıp, geçerli alanlarda kullanabileceği bir yatırım şekli.
Yatırımcılar istedikleri zaman sanal paralarını gerçek paraya da dönüştürebiliyor.
Bitcoincharts.com sitesi üzerinden sanal paranın diğer para birimleri karşısındaki değeri ölçülebiliyor.
GÜNEY KIBRIS KRİZİYLE İLGİ ARTTI
Güney Kıbrıs mali krizinde faturanın bankalarda yüksek oranda mevduat taşıyanlara çıkarılmasının ardından, özellikle Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerde sanal paraya olan ilgi arttı.
İspanya’da Google üzerinden ‘Bitcoin’ aramaları ve Bitcoin uygulamaları indirmelerin patladığı ifade edildi.
İlginin artmasıyla bazı platformlarda bir Bitcoin’in değeri 78 dolara kadar çıktı.
Hatta Güney Kıbrıs halkını dijital para kullanmaya davet edip, adada Bitcoin ATM’si açma sözü verenler bile oldu.
Sanal paranın sınırı Kanada’ya kadar ulaştı.
Kanada’da bir evin 5 bin 362 Bitcoin karşılığında satışa çıktığı ifade edildi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:15)