E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGüneş enerjisi için geldi---

Güneş enerjisi için geldi

Güneş enerjisi için geldi
16 Mayıs 2014 - 06:15 borsagundem.com

Alman menşe'li Sunfarming Eurasia ve Erkanlı Grup, güneş enerjisi (fotovoltaik) yatırımı yapmak üzere anlaştı

Anlaşmayla, 2014 yılında yüzde 25’i yerli, yüzde 75’i yabancı kaynaklı olmak üzere toplam 50 milyon TL’lik güneş enerjisi yatırımı yapılacak. İşbirliği çerçevesinde, endüstriyel çatılara kurulum ve sanayi şirketlerinin enerji tasarrufu sağlayabilmesinin yanısıra kentsel dönüşüm projelerinde her binanın kendi elektriğini karşılayabilmesi için fotovotaik sistemlerin kurulması sağlanacak.

Milliyet'teki habere göre Sunfarming Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Şahin Balkan, her ticari işletmenin güneşten faydalanarak kendi öz tüketimini karşılayabileceğini gösterme konusunda öncü olmayı hedeflediklerini belirterek, “Yatırımcılara Alman devlet bankalarından 15 yıla kadar vadeli uygun faizli kredi sağlayabiliyoruz. Bu sistemler kendilerini 8-9 yılda amorte ediyor” dedi.

YÜZDE 75 DIŞ KAYNAK

Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkanlı, “Bir yatırım için yüzde 75’lik dış kaynak getirerek güvenilirliğimizi kanıtladık” dedi. İnsanların yeni yapılacak binalarda aidatların ne olacağı konusuna odaklanıp ona göre firma seçtiklerini belirten Erkanlı, “Aidatlar kimi projelerde 750 ila 1000 TL’lere kadar çıkabiliyor. Kentsel dönüşümde inşa edeceğimiz projelerde aidatların yüzde 15-20 oranında düşmesini sağlayacağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)