E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
09 Nisan 2012 - 08:36 borsaningundemi.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

BELKİ BERNANKE
Devam eden paskalya nedeniyle bugün Avrupa borsalarının tamamı kapalıyken Asya’nın bir kısmı işlem görecek ama ABD tam gün açık. Geçen haftayı beklentilerin yarısında gelen tarım dışı istihdamla kapatmıştık bügüne ise Çin’de tüketici fiyatlarının %3.3 yerine Mart ayında gıda fiyatları kaynaklı %3.6 artış kaydetmesi ile başlıyoruz. 10’da ise Şubat ayı sanayi üretim verisini (beklenti %2.7) takip edeceğiz. İspanya ve İtalya’da yeni bir borç krizi AB tarafındaki ana gündem, diğer taraftan kötü gelen ABD istihdam verisi QE3 beklentilerinin artmasına neden olmakta. Faber bile QE3’ten emin ve altın dahil değerli metallerde düzeltme bekliyor. ABD’de 1,5 ay sürecek bilanço döneminde yarın Alcoa ile başlıyor. Bilançolar kötü bekleniyor fakat fiyatların içinde o yüzden birazda patinaj olmakta. Bugün bernanke finansal istikrar konuşmasında QE3’den biraz bahsetse yeniden toparlanma sürecine girilebilir. IMKB’de 60.700 seviyesi 50 günlük hareketli ortalamada ve stop-loss seviyesi olarak kullanılmalı. 
Yurtdışı ve Yurtiçi önemli gelişmeler
 Daha düşük büyüme ve daha fazla işsizlik beklentisiyle bu yılın zorlu geçeceğine dikkati çeken İspanya ekonomi bakanı Guindos, ülkesinin süregelen krizden yardım almadan çıkabileceğini kaydetti.
 Almanya'nın, ESM'ye yaptığı ödemeleri, 2015 yılında değil, 1 yıl daha önceden tamamlayacağını
belirten Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Avrupa'daki borç krizinin aşılabilmesi için öngörülenden daha fazla para harcanmasına karşı çıktı.
 Portekiz Başbakanı Coelho, programın planlandığı gibi ilerlediğini fakat Portekiz'in planlandığı gibi 2013 yılında piyasalara dönememesi halinde AB ve IMF'in Portekiz için yardımlarını uzatacağını ifade etti ancak bunun ikinci yardım paketi anlamına gelmediğini, 2. yardım paketi için neden görmediğini vurguladı.
 Japonya Maliye Bakanı Azumi, Japonya ve Çin'in, Avrupa'nın borç krizine IMF vasıtasıyla katkıda bulunmak için işbirliği yapmanın yollarını arayacaklarını, IMF'e yapılacak katkı konusunu bu ayki G20 toplantısı öncesinde müzakere edeceklerini söyledi. 
 Marc Faber, ABD hisse senedi piyasalarının daha anlamlı bir düzeltmenin, büyük olasılıkla boğa piyasasının başlangıcında olduğunu, FED'in daha fazla para basması halinde bunun S&P 500'de düşüşü sınırlamasının muhtemel olduğunu söyledi.
 PIMCO CEO'su Muhammed El-Erian, ABD’de Mart ayındaki tarım dışı istihdam verileri üzerine "Büyümenin tahminlerden çok daha hızlı düşüşe geçtiği ve yapısal sorunların öne çıktığı işsizlik sorunu risk teşkil ediyor" dedi. 
 Çin'de Martta TÜFE 0.2% (önceki -0.1%), ÜFE 0.3% (önceki 0.1%) oldu. Tüketici fiyatları yıllık olarak Şubat ayında yüzde 3.2'den Mart ayında beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 3.6'ya yükseldi, ÜFE ise %0,0’dan -0,3%’e geriledi. 
 China Securities Journal'ın haberine göre Çin'de bankacılık sektörünün Mart ayında 900 milyar Yuan yeni kredi dağıttığı tahmin ediliyor. Bu, yıl başından bu yana dağıtılan en yüksek yeni kredi miktarı olacak.
 Japonya'da Şubatta cari işlemler dengesi 1.177,8 milyar YEN fazla verdi. (beklenti 1.12T, önceki -437.3MLR)
 Japonya'da Martta ekonomik izlenim cari endeksi 51.8 (beklenti 46.5, önceki 45.9) düzeyinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)