E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yurtdışı ve Yurtiçi önemli gelişmeler
Ekonomik ve Endüstriyel Araştırmalar Enstitüsü (IOBE), Yunan ekonomisinin bu yıl yüzde 5 daralacağını tahmin etti. IOBE, bu yıl bütçe açığı hedefinin 2,3 milyar avro aşılacağını, enflasyon oranının da yüzde 1'in altına düşeceğini bildirdi.
Eurostat verilerine göre, AB'deki en yüksek işsizlik oranına sahip İspanya'da gençlerde işsizlik %50,5 oldu.
Cleveland FED Başkanı Pianalto, ABD ekonomisindeki ılımlı toparlanmanın, devam eden ters rüzgarlara rağmen gidirek daha fazlakendi kendini idame ettirebilir hale gelmekte olduğunu söyledi. Pianalto, gelecek birkaç yılda enflasyonun yüzde 2'ye yakın seyretmesini beklediğini, işsizlik oranının tam istihdam seviyesine de 4-5 yıl içinde ulaşılacağını tahmin ettiğini ifade etti.
İngiltere Ticaret Odası (BCC), ülke ekonomisinin 2012 yılının ilk çeyreğinde büyüme işaretleri göstermekte olduğunu ancak toparlanmanın çok yavaş olduğunu ve özel sektörün daha fazla devlet desteğine ihtiyaç duyduğunu bildirdi.
BloombergNews’un haberine göre İspanya'da hükümetin bankaları ellerindeki gayrimenkulleri satmaya zorlamasının etkisi ile konut fiyatlarında rekor düşüş gerçekleşmesi bekleniyor. Araştırma ve danışmanlık şirketi R.R. de Acuna & Asociados'un yaptığı değerlendirmelere göre konut fiyatları bu yıl yüzde 12-14 arasında gerileyecek.
Barclays ve Goldman Sachs, ABD ekonomisi için 2012 ilk çeyrek için büyüme beklentilerini düşürdüler. Barclays, 2012 ilk çeyrek için büyüme beklentisini yüzde 2.4'den 2.0'ye ve Goldman Sachs, yüzde 2.3'den 2.1'e revize etti.
BloombergHT’nin haberine göre yatırımcı Marc Faber, Hükümetlerin kurtarma ve gevşek para politikalarının, sağlam bir ilerleme yaratmayacağını söyledi, bu politikaların enflasyon oranlarını sıçratacağının ve ekonomiyi dibe vurduracağının altını çizen Faber, varlıklı yatırımcıların da yatırımlarının yarısının eriyeceğini öngördü.
JP Morgan global imalat sektörü PMI Martta 51.1 (önceki 51.1) düzeyinde gerçekleşti.
Çin MB Başkanı, FED’in gevşek para politikası nedeniyle gelişmekte olan ülkelerin likidite risklerinin sıkıntısını çektiğini ve Avrupa borç krizinin üstesinden gelinmesi için ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini söyledi, global ekonominin hala resesyona girme riski olduğuna dikkat çekti.
Japonya Maliye Bakanı Jun Azumi, bu ay yapılacak G20 toplantısında IMF'in Avrupa borç krizinin çözümüne yardım etmesi için kaynaklarının artırılması konusunda ilerleme sağlanmasını beklediğini bildirdi.
BOJ rakamlarına göre Japonya’nın parasal tabanı Şubat ayında 11.3 artış kaydetmesinin ardından Mart'ta yıllık bazda yüzde 0.2 düştü. Bu şekilde dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya'da Mart'ta likidite 3 yılın ardından ilk kez düşmüş oldu.
Güney Kore Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, Mart sonunda döviz rezervleri birönceki aya göre 150 milyon dolar artışla 315.95 milyar dolara yükseldi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:39)