E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
02 Nisan 2012 - 08:57 borsaningundemi.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Büyüme’ye Enerji ayarı
Benzine gelen peş peşe zamlardan sonra, elektrik’e ve ardından doğalgaza gelen zamlar TCMB’nin enflasyon hedeflemesinde güncelleme yapmasını gerektirebilir.
Son zamların etkisi yaklaşık %0,56 fakat Merkezin dikkate aldığı çekirdek enflasyona yansımasının çok çok düşük olmasına karşın faizlere yansıması ne olacak?
TL daha tam istikrar kazanamadan vazgeçtiği istisnai günler bir günlük aradan sonra yeniden mi gelecek? TCMB geçen hafta ne yapmıştı ? Enflasyon beklentilerinde kötüleşmeyi engellemek ve maliyetlerdeki artışın beklentilerin üzerinde etkisini önlemek amacıyla hem haftalık hem de aylık olarak verdiği likidite miktarını azaltarak aynı zamanda döviz kurları kanalıyla oluşabilecek enflasyon risklerini karşılamak için parasal sıkılaştırma.
Çin’de devletin açıkladığı PMI sanayi üretiminin 51’den 53.1’e yükselmesi her ne kadar mevsimsellikten kaynaklanmakta yorumları olsa da sonuç olarak yükselmesi makro açıdan olumlu olunca Çin’den beklenen parasal genişleme nasıl gelecek ?
Bu hafta açıklanacak veriler arasında yurtiçinde Büyüme ve enflasyon yurtdışında ise ECB’nin faiz kararı ve ADP özel sektör istihdam dikkat çekiyor. Büyüme verilerinin olumluluğu, dolar/TL’nin mevcut seviyesinin devamı, petrol fiyatlarındaki gerileme bizi olumlu yönde etkileyecek olsa da bu zamlar enflasyon bekletişini bozacağından yine 63,000 seviyesi bize direnç durumuna gelmesini beklemekteyiz.
Yurtdışı ve Yurtiçi önemli gelişmeler
 Handelsblatt gazetesinin haberine göre 15 ekonomistten oluşan 'gölge konsey'in 11 üyesi Avrupa Merkez Bankası'nı gelecek toplantıda faiz indirmesi çağrısı yaptılar.
 Moody’s İngiltere'nin daha büyük banka sermaye tamponu tavsiyesinde bulunmasının ve İspanya'nın bölgesel yönetim borçlarına garanti vermesinin kredi notu için pozitif olduğunu bildirdi.
 Focus Online'ın haberine göre, Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, 2012 yılı bütçe açığının GSYH'ya oranını yüzde 0.9 olarak tahmin ettikleri konusunda AB Komisyonu'nu bilgilendirdi.
 Portekiz'in bütçe açığı 2010 yılındaki %9,8 seviyesinden 2011’de %4,2’ye geriledi. Kamu borcunun GSYH’ye oranı ise geçen yıl %108’e ulaştı.
 İtalya Başbakanı Monti, İtalya ekonomisinin istikrar kazanmakla birlikte Euro bölgesi için hala risk olabileceğini, ayrıca İtalya’nın EFSF'den sermaye desteği talep etmemeye karar verdiğini de ifade etti.
 FT Deutschland’ın haberine göre ECB’nin refinansman operasyonunlarından (LTRO) yararlanan ve aralarında UniCredit, BNP Paribas, Societe Generale ve La Caixa olan bir çok büyük Avrupalı banka, bu yılın sonlarından itibaren toplamda 80-100 milyar euroyu bulacağı tahmin edilen kredilerini geri ödemeye hazırlanıyor.
 Moody's 17 küresel mali şirketin kredi notunda indirim konusunda Mayıs ortasında karar vereceğini bildirdi. Finanstrend'e göre Morgan Stanley, Bank of America ve Citigroup'un da not indirimine maruz kalması bekleniyor.
 BloombergHT'nin haberine göre ABD Başkanı Obama, İran'dan petrol alımını ''önemli derecede'' düşürmeyen ülkelere yönelik yaptırıma gideceklerinin kararlığını açıkladı.
 Fars Haber Ajansı'nın haberine göre,İran, nükleer enerji faaliyetlerinin planlandığı gibi devam edeceğini ve uranyum zenginleştirme işleminin askıya alınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
 Çin'de Martta CFLP imalat sektörü PMI 53.1 (beklenti 50.8,önceki 51.0), HSBC İmalat PMI 48,3 (önceki 49,6) oldu.
 Çin Başbakan Yardımcısı Li Keqiang, Çin'in Avro Bölgesi borç krizinin çözülmesine yardım için İtalya ve Avrupa Birliği ile etkin işbirliği içinde çalışmayı sürdürmeye istekli olduğunu bildirdi.
 Japonya'da 1.çeyrekte Tankan büyük imalat endeksi -4 (beklenti -1, önceki -4) olarak gerçekleşti.
 Hindistan'da Martta imalat sektörü PMI 54.7 (önceki 56.6) düzeyinde gerçekleşti.
 Güney Kore'de Martta imalat sektörü PMI 52.0 (önceki 50.7) düzeyinde gerçekleşti.
 Moody's Güney Kore'nin A1 olan kredi notunun görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e yükseltti.
 Güney Kore Mart’ta 2.33 milyar dolar (beklenti 1.8 milyar dolar) ticaret fazlası verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)