E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yurtdışı ve Yurtiçi önemli gelişmeler
Almanya Maliye Bakanlığı yayınladığı aylık raporda, Alman ekonomisinin 2012’nin ilk çeyreğinde istikrar kazanmasını ve önümüzdeki aylarda toparlanmanın hız kazanmasını beklediğini açıkladı.
ECB Başkanı Draghi, Euro Bölgesi borç krizinde en kötünün sona erdiğine inandığını söyledi. Draghi, bölgede risklerin dengelendiğini ancak hala riskler bulunduğunu, ükümetlerin Euro Bölgesi'ni daha fazla krizden koruyacak tedbirleri almaları gerektiğini de vurguladı.
Fitch Ratings, İngiltere’de dün açıklanan 2012 yılı bütçesinin ve ortaya konan ekonomik ve mali tahminlerin hükümetin açık azaltım stratejisine bağlılığı yönündeki beklentileri teyit ettiğini, bütçenin ülkenin AAA notuna etkisi olmadığını bildirirken notun olumsuz şoklara karşı kırılgan olmaya devam ettiğini vurguladı.
OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, Avro Bölgesi'nin borç krizinin İspanya ve başka ülkelere yayılmasını engellemek için en azından 1 trilyon Avro tutarında bir kurtarma fonuna ihtiyacı olduğunu söyledi.
Mart ayı öncü HSBC Çin İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Şubat ayındaki 49.6 puandan 48.1 puana geriledi.
China Securities Journal gazetesinde yer alan değerlendirmede, Çin'de bu yıl ekonomideki yavaşlama trendi tersine çevrilmek isteniyor ise en geç ikinci çeyrekte faiz indirimine gidilmesi gerektiğini savunuldu.
Nomura ekonomisti Zhiwei Zhang, HSBC'nin Çin için Mart ayı öncü PMI verisinde yaşanan gerileme sonrası Çinli otoritelerin para politikasını gevşetme baskısı altında olduklarını ve 13 Nisan'da açıklanacak Mart ayı sanayi üretim verisinin büyümede yavaşlamanın devam ettiğine işaret etmesi halinde faiz indirimlerinin masaya geleceğini öngördü.
Shanghai Securities News'a konuşan Çin Devlet Bilgi Merkezi araştırma görevlisi Qianrong, Çin’de enflasyonun Mart ayında %3.4 artış gösterebileceğini ve yılın ilk çeyreğinde %3.7 olabileceğini bildirdi. Zang, reel faiz oranlarının bu ay büyük ihtimalle pozitif kalacağını ancak enflasyona ilişkin belirsizlikler dikkate alınınca reel faizin önümüzdeki aylarda pozitif kalamamasının söz konusu olduğunu kaydetti.
21st Centruy Business Herald'ın haberine göre Çin'in 4 büyük Bankası, talepteki yavaşlama nedeniyle kredilerde yavaşlama ve azalan mevduatlar nedeniyle 1-15 Mart tarihleri arasında sadece 64 milyar Yuan tutarında yeni kredi verdiler.
Japonya'da Şubatta ticaret dengesi 32.9 milyar Yen (beklenti -120.0MLR, önceki -1.475T) oldu, ihracat 5.44 trilyon Yen (önceki 4.51T), ithalat 5.41 trilyon Yen (önceki 5.985T) düzeyinde gerçekleşti. Çin devlet döviz regülaütörü SAFE'nin verilerine göre Çin'in dış borcu 2011 yıl sonu itibariyle 695 milyar Dolar oldu, borcun 500.9 milyar Dolar tutarındaki kısmını kısa vadeli borçlar oluşturdu. 2011 Eylül sonunda dış borç 697.2 milyar Dolar düzeyindeydi.
Reuters tarafından yapılan Reuter Tankan araştırmasına göre Japonya’da İş Dünyası Güven Endeksi, güçlenen ABD ekonomisi ve Yen'in değer kaybetmesini yarattığı olumlu hava ile son 2.5 yılın en güçlü artışını göstererek 13 puan yükselişle +2 oldu.
Japonya Maliye Bakanı Jun Azumi, hükümetin satış vergisinin ikiye katlanmasını öngören düzenlemeyi bu ay sonuna kadar parlamentoya sunma kararına bağlılığını sürdürdüğünü bildirdi.
BOJ Politika Kurulu üyesi Morimoto, Japon ekonomisine yönelik aşağı yönlü riskler konusunda endişeli olduğunu ancak merkez bankasının Nisan ayında başlayacak yeni mali yılın ilk yarısında ekonomide ılımlı bir toparlanma yoluna dönüş beklediğini bildirdi. Moritomo, %1 TÜFE görülene dek BOJ’un gevşek para politikası izlemeye devam edeceğini, deflasyonun sona ermesi için parasal teşviklere de Japonya'nın büyüme potansiyelinin artırılmasına da ihtiyaç olduğunu ve ham petrol fiyatlarının Japon ekonomisi üzerinde aşağı yönlü baskı yaratacağını bildirdi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:32)