E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
08 Temmuz 2013 - 08:58 borsaningundemi.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD'de tarımdışı istihdam QE'nin azaltılmasını destekledi... ABD'de tarımdışı istihdamın beklentilerin üzerinde gelmesi üzerine Fed Başkanı Bernanke'nin bu yıl tahvil alımlarını azaltmaya başlanmasına yönelik planını sürdürebilmesi imkanının arttığı düşünülüyor. Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun yöneticilerinden Crescenzi, bu rakamların Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya planını desteklediğini belirtti. Wall Street’in önde gelen birçok ekonomisti de Fed’in tahvil satın alma programından çıkışa ve kademeli azaltıma Eylül ayında başlayacağını tahmin ediyor.
-ABD tahvil faizleri yükseliyor... ABD hazine tahvilleri beklenenden çok istihdam yaratılması üzerine tahvil alımlarının azaltılacağı beklentileri ile sert düştü, tahvil faizleri yüzde 2,64 seviyelerine yeniden tırmandı.
-Mısır hala yakın takipte, petrol yükseliyor... IMF, Mısır'daki gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini açıklarken Fitch Ratings, Mısır'ın uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notunu "B"den "B-"ye düşürdü, görünüm "Negatif". Ordunun Sina ve Süveyş'te olağanüstü hal ilan etmesi ile brent petrol varil fiyatı 108 dolar sınırında..
-Çin’in nakit darlığı ülkenin kredi büyümesini sınırlayabilir… Bloomberg anketine göre Çin'deki para piyasasındaki nakit sıkışıklığı, ülkenin bu yılki kredi büyümesinde 750 milyar yuanlık bir açığa neden olabilir ki bu söz konusu tutar Vietnam ekonomisi büyüklüğünde…
-Portekiz'in kredi notu tehlikede... Geçtiğimiz hafta hükümetten çatlak seslerin gelmeye başladığı Portekiz'in kredi notu görünümü S&P tarafından durağan'dan negatif'e çevirildi. S&P açıklamasına göre; siyasi belirsizliğin artması ve troykanın resmi borç desteğinin azalması durumunda ülkenin kredi notu düşürülebilir..
-Yunanistan'ın troykayı ikna etme çabaları haftasonu da sürdü. Kamu istihdamındaki kesinti üzerinde anlaşmak üzere Troyka ile yürüttüğü görüşmelere haftasonu devam eden Yunanistan'ın Yönetim Bakanı, haftasonu henüz değişen birşey olmadığını söylemişti..Anlaşma sağlanamazsa 8 Temmuz’daki zirvede 8,1 milyar euroluk yardım dilimi alınamayabilir. Yunanistan Maliye Bakanı ise bugünkü Eurogrup toplantısı öncesinde hükümetin büyük ihtimalle uluslararası kreditörlerle anlaşacağını belirtti.
-IMF büyüme tahminlerinde indirime gidebilir… IMF Başkanı Lagarde, kuruluşun bu hafta açıklaması beklenen raporunda küresel büyüme tahminlerini ufak oranda düşürebileceğini kaydetti. Lagarde’a göre yüzde 3,3’lerde olan küresel büyüme tahmininin biraz daha altına gelinecek.
-Almanya Merkez Bankası sadece ECB’yle olmaz diyor… Bundesbank Başkanı Weidmann, Euro Bölgesi hükümetlerinin mali kuralları sıkılaştırmaları ve krizin çözümüne yönelik adımlar atmaları yönünde baskılarını artırıyor. Weidmann, ECB’nin krizi tek başına çözemeyeceğini tekrarladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)