E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
17 Mayıs 2012 - 08:51 borsaningundemi.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Yurtdışı ve Yurtiçi önemli gelişmeler
 BloombergHT’nin haberine göre ECB Başkanı Mario Draghi, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması için hiçbir temel prensipten ödün vermeyeceğinin sinyalini verirken, Avrupa Merkez Bankası risklerini sınırlamak için bazı Yunan bankalarına geçici olarak kredi vermeyi durduracak. Ecb dün Yunan bankaları yeterli miktarda sermayelerini artırıncaya kadar Yunanistan'daki finansal kuruluşlara kredi verme sorumluluğunu Yunanistan Merkez Bankası'na bırakacağını söyledi ve açıklamada yakın zamanda tamamlanmasını bekledikleri yeniden sermayelendirme süreci sonlandıktan sonra bankaların yeniden standart Euro sistem operasyonlarından yararlanabileceği belirtildi.
 Yunanistan, 17 Haziran'da yeniden seçime gidecek. Yunanistan'ın Devlet Konseyi'nin başkanı Pikrammenos dün ülkenin geçici hükümetinin başına geçti.
 IMF Başkanı Christine Lagarde, IMF'in Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması olasılığına ilişkin olarak bir teknik gözden geçirmede bulunduğunu belirterek, yapılan değerlendirmenin böyle bir ayrılığın aşırı pahalı olacağını ortaya koyduğunu bildirdi.
 Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Kampeter, Yunanistan'ın kemer sıkma paketini reddetmesi halinde Avro Bölgesi'nde kalamayacağını söyledi.
 NY Times'ın haberine göre JPMorgan’ın işlem zararı son günlerde en az %50 artarak, Banka'nın ilk tahminindeki 2 milyar Dolar'ı en az 1 milyar Dolar geçti.
 AB Komisyonu Başkanı Barroso, Yunanistan için hazırlanan 130 milyar euroluk 2. kurtarma paketi karşılığında ülkeden istenen şartların değiştirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Barroso, Yunan ekonomisini yeniden büyümesini sağlayacak tedbirlerin güçlendirilmesi için çalışabileceklerini de belirtti.
 FED'in son FOMC toplantısının dün yayınlanan tutanaklarına göre, FED yetkilileri ABD'nin mali politikası ve bunun ekonomiye etkileri endişelerini ön plana çıkarmışlar. FED yetkilileri genel olarak ekonomik görünümün hala ılımlı bir ekonomik büyüme yolunda olduğunu düşündüklerini ifade ederek ekonomik büyümeyi ateşlemek için yakın zamanda yeni adım atılmasını planlamadıklarını belirtti. Bununla birlikte bir çok yetkili ekonomik toparlanmanın ivme kaybetmesi veya tahminlere yönelik aşağı yönlü risklerin büyümesi halinde ek para politikası gevşetme adımlarının gerekebileceğini ifade etti.
 Dünya Bankası Başkanı Zoellick, Yunanistan'ın eurodan ayrılması halinde İspanya, İtalya ve bölgenin yapısal reformlar uygulayan diğer ülkelere etkisi konusunda büyük endişelerin gündeme geleceğini söyledi.
 St. Louis FED Başkanı Bullard, FED'in para politikasına ilişkin yeni bir karar almamasına neden olarak ABD'nin ekonomik toparlanmasının beklentilerin üzerinde bir performans gösteriyor olmasını ve cari para politikasının hali hazırda çok genişlemeci olmasını gösterdi.
 RealtyTrack verilerine göre; ABD’de konut icra aktivitesi Nisan’da Temmuz 2007’den bu yana görülen en düşük seviyeye indi, Mart’a göre %5 düştü. 
 Japon ekonomisi ilk çeyrekte beklentinin üzerinde büyüme kaydetti. Japonya’da 1. Çeyrek büyümesi %1,0 oldu (beklenti %0,9). Japonya ilk çeyrekte yıllık
olarak ise % 4.1 büyüyerek, yüzde 3.5 beklentisinin üzerinde geldi, birinci çeyrekte ihracat %0,4 (önceki -1,8%), ithalat ise %1,2 (önceki %3,3) büyüdü.
 China Securities Journal'a göre Çin hisse senedi piyasalarında açığa satış imkanı genişletilecek.  Japonya’da Nisan’da sanayi üretimi %1,0 artıştan %1,3 artışa revize edildi.
 Japonya Ekonomi Bakanı hükümetin Yen'deki aşırı artışlara karşı kararlı şekilde hareket etme politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.
 Güney Kore Maliye Bakan Yardımcısı Shin Je-Yoon, Avro Bölgesi'ndeki finansal krizin kötüleşmesinden kaynaklı belirsizliklerin gerektirmesi halinde yerel finansal piyasalarda istikrarın sağlanması için adım atacaklarını söyledi.
 Rusya'dan sermaye çıkışının bu yılın ilk 4 ayında 42 milyar doları bulduğu bildirildi, ilk 4 ayda ülkeden çıkan paranın, geçen yılın yarısına ulaştığı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)