E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
03 Temmuz 2013 - 09:01 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Powell gevşek para politikasına devam diyor… Fed Yöneticisi Jerome Powell, işsizliğin uzun vadeli normal seviyesinin bir hayli üzerinde seyretmesinden ötürü gevşek para politikasının uzun bir zaman daha devam edeceğini belirtti. Ekonominin para politikası ile desteklenme ihtiyacının güçlü şekilde devam ettiğini düşünen Powell piyasaların yeni favorisi olabilir.
New York FED için de tarih büyük ihtimalle 2014… Fed New York Başkanı Dudley, ABD ekonomisinde büyümenin 2014’te daha da hızlanacağını ve bunun da merkez bankasının tahvil alımlarını azaltma ihtimalini artıracağını düşünüyor.
Çin’de hizmet PMI da güç kaybediyor… Ülkede yavaşlama sinyallerine imalat PMI’ların ciddi katkısının ardından bugün açıklanan hizmet PMI da 54,3’ten 53,9’a düşerek genişlemenin ivme kaybettiğini gösterdi.
Yunanistan ile troyka yeniden gündemde… Reuters’a göre Troyka (AB-ECB-IMF), ülkeye kurtarma anlaşması kapsamında kabul ettiği şartları yerine getirmek için 3 gün süre verdi. Şartların yerine gelmemesi ülkenin 8,1 milyar euroluk kurtarma yardımı dilimini tehlikeye atabilir. Yunanistan’ın Cuma gününe dek bir aksiyon alması gerekiyor.
3 büyük bankaya not darbesi… S&P, belirsiz piyasa şartlarının yarattığı tehditleri öne sürerek Barclays, Deutsche Bank ve
Credit Suisse’in kredi notunu düşürdü. Tüm notların görünümü durağan, yani kısa vadede bir indirim daha beklenmiyor.
Japonya’da zayıflayan yenin pahalılaştırdığı ithalat düşecek… 2011 Fukuşima nükleer felaketinin ardından Japonya, nükleer santrallerindeki 48 reaktörün bazılarını yeniden çalıştırmaya hazırlanıyor. Santraller kapandıktan sonra doğan büyük enerji açığını milyarlarca dolarlık ekstra petrol ve gaz ithalatı ile kapatan Japonya için yüzde 36 artan enerji harcamalarından önemli bir tasarruf sağlanmış olacak.
Avustralya’da perakende satış hayal kırıklığı… Hanehalkı harcamalarındaki azalma neticesinde perakende satışlar Mayıs'ta aylık bazda yüzde 0.1 artarak yüzde 0.3 artış beklentisini karşılayamadı.
Daha sıkı Basel 3 standartları… ABD Merkez Bankası, Ocak'tan itibaren bankalardan yeni ve daha sıkı Basel III standartları istenmesine karar verdi. Aralarında JP Morgan Chase&Co., Wells Fargo&Co., Goldman Sachs Group Inc.’nin de olduğu 8 Bankadan daha sıkı sermaye koşulları istenecek.
EURUSD’de satış baskısı devam etti… ABD’de tarım dışı istihdam verisi beklenirken, dünyanın en büyük bankaları için CDS soruşturması, daha sıkı sermaye kuralları, 3 bankanın kredi notunun düşürülmesi ve Yunanistan’ın yardım diliminin yine bir tehlikeyle karşılaşması sonucu dolar endeksinin güçlenmesi ile EURUSD’de yön aşağı. Dün devam ettiğini belirttiğimiz aşağı yönlü baskı ile bu sabah 1,2970 seviyelerinde bir hareket izliyoruz.
1,270 doları aşamayan altın geri çekildi… Yukarıda saydığımız nedenlerin dolar endeksini güçlendirmesi bir yana, 1,270 dolar seviyesindeki en önemli direncini test edemeyen ve 34 ayın düşüğünden tepki alımları ile yükselişini ancak 1,267 dolara taşıyan altın bu seviyeden geri döndü. Yükselişler hala satış fırsatı…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)