E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
30 Nisan 2013 - 08:54 borsaningundemi.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

İtalya Başbakanı Letta, ülkesi için büyüme politikalarının daha fazla bekletilemeyeceğini, tek başına mali konsolidasyon uygulanmasının İtalya’yı “öldüreceğini” söyledi. Kemer sıkma politikalarının başarısının sorgulandığı ve İspanya’nın bütçe hedeflerini ertelediği ortamda İtalya’nın tutumu da strateji değişikliği taleplerine destek veriyor. 
Yunanistan'da işten çıkarılmaları da öngören yasanın onaylanmasının ardından Euro Bölgesi yetkililerinin, ikinci mali yardım paketinin 2,8 milyar euroluk diliminin serbest bırakılmasını kararlaştırdıkları, 13 Mayıs'ta Euro Bölgesi bakanlarının yeni bir toplantıyla 6 milyar euroluk ek bir kredinin verilmesini görüşeceği bildirildi. 
Yatırımcıların merkez bankalarının teşvik programlarını devam ettireceğine dair beklentilerin artması ve İtalya’da hükümetin kurulması ile siyasi düğümün çözülmesi sonucu dün Avrupa borsaları günü artıda kapatırken ABD hisse senetleri hem bu gelişmeler hem de konut verisi ile yönünü yukarı çevirdi, S&P500 yeni gün içi en yüksek rekorunu tazeledi. 
Asya piyasaları haftanın ikinci işlem gününde yükselişe devam ediyor. Asya’da gösterge endeksler Haziran 2008’den bu yana en yüksek kapanış seviyelerine yükseldi. 
Altında, sert düşüşün ardından fiziki alımların desteği başlayan toparlanmaya rağmen hedge fonların pozisyonları değişmedi. Hatta net kısa pozisyonlar, 23 Nisan haftasında 69.726 kontrata yükseldi, CFTC verilerine göre ise altındaki net uzun pozisyonlar ise yüzde 25 düşüşle 46 bin 168 kontrat oldu. 
Japonya’nın sanayi üretimi Mart'ta beklentinin altında kaldı. Japonya'da üretim aylık bazda yüzde 0.2 artarak yüzde 0,4 artış beklentisini karşılayamadı. Ayrıca Japonya’da perakende satışlar da gerileme kaydetti, veri Mart ayında %0,3’lük bir düşüşe işaret ediyor. Buna karşılık imalat PMI’ın 50,4’ten Nisan’da 51,1’e yükseldiğini, imalat sanayinde genişlemenin sürdüğünü görüyoruz ki bu Nisan sanayi üretim verisine dair olumlu sinyal veriyor. 
Japonya Ekonomi Bakanı Yardımcısı Nishimura, agresif para politikasının, Japonya'nın büyüme stratejisi arasında yer aldığını ve hükümetin büyüme stratejisinin "öngörülmedik" tedbirleri kapsadığını söyledi. Nishimura, tam kapsamlı büyüme ve deflasyonu yenebilmek için, ekonomik görünümü değiştirecek cesur ve öngörülmedik adımların atılmasını savunuyor. 
PIMCO CEO'su El-Erian, Fed yetkililerinin, çıkış stratejileri tartışmalarını daha fazla teşviğe kaydırabileceğini düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)