E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
12 Nisan 2013 - 08:50 borsaningundemi.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketine son hâlini vermek için bugün biraraya gelecek…Güney Kıbrıs'a 6 milyar euro daha gerekebileceği haberlerinin ardından liderler, Güney Kıbrıs’ın pakete nasıl daha fazla katkı yapabileceği konusunu görüşecekler…
Güney Kıbrıs'ın kreditörlerine göre ülkenin kurtarma maliyeti 17.5 milyar eurodan 23 milyar euroya çıktı. Ülkenin 10 milyar euroluk kurtarma paketini alabilmek için 13 milyar euroluk kaynak daha bulması gerekiyor. 
Bloomberg Haber'in ele geçirdiği Dünya Ekonomik Görünüm rapor taslağına göre; IMF, otomatik bütçe kesintilerinin devreye girmesini gerekçe göstererek ABD'nin büyüme tahminini aşağı çekti, raporda ABD'nin gayrisafi yurtiçi hasılasının bu yıl yüzde 1.7 büyüyeceği öngörüldü. (önceki tahmin : %2,0) 
Rapora göre IMF, küresel ekonominin 2013 büyüme tahminini % 3.5'ten %3.4'e indirdi. Raporda, Euro Bölgesi için ise yüzde 0.2 daralma öngörüldüğü belirtiliyor. 
IMF, Global Finansal İstikrar Raporu çerçevesinde yayınladığı çalışmada düşük faiz oranlarının yarattığı risklere işaret etti. Uzun vadeli parasal gevşemenin özellikle bankacılık sektörü üzerinde finansal istikrar için tehditler doğurabileceğine değinen IMF, ECB’nin para politikasını sürpriz şekilde gevşetmesinin Euro bölgesi banka hisselerini vurabileceğini ve temerrüt risklerinin artabileceğini öngörüyor. 
ABD Hazine Bakanı Lew, harcamalarda "çok sert" kesinti yapmanın, toparlanmaya zarar verebileceğini söyledi, Lew, ülke ekonomisinde toparlanmanın kırılgan safhada olduğunun altını çizdi. 
Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı yayınladığı yeni bir kararname ile sermaye kontrollerini kısmen genişletti. 
Japonya Merkez Bankası, %2 enflasyon hedefinin "çok esnek" bir şekilde yönetileceğini, gevşemeyi 2 yıl ile sınırlamanın doğru olmadığını söyledi. Kuroda, BOJ'un yeni politikası ve mevcut merkez bankası düzeni arasındaki benzerliğe vurgu yaparak "Eğer piyasada ciddi bir varlık balonu oluşma riski görülürse, o zaman tabii ki gereken adımları atacağız" dedi. 
Japonya’da Şubat ayında öncü ekonomik göstergeler endeksi 92,9’dan 93,8 puana yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)