E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yurtdışı ve Yurtiçi önemli gelişmeler
Avustralya Merkez Bankası(RBA), piyasa beklentisi dahilinde faiz oranlarını 25 baz puan İndirdi, faiz oranları yüzde 3.75'ten yüzde 3.50'ye çekildi.
Kanada Merkez Bankası (BOC), gösterge gecelik faiz oranları üzerindeki baskıyı azaltmak için finansal sisteme dün 1 milyar 477milyon Kanada Doları enjekte etti. Bu, finansal sisteme Eylül 2010'dan bu yana verilen en büyük likidite oldu.
BloombergHT’nin haberine göre Portekiz, ülkenin en büyük 3 bankasına 6.6 milyar euro enjekte edecek. Portekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar, Banco Commercial Portugues, Banco BPI ve devlet kontrolündeki Caixa Geral de Depositos'a aktarılacak fonların, Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin
(EBA) yeni sermaye zorunluluklarını yerine getirmek için kullanılacağını açıkladı.
S&P Yunanistan'ın önümüzdeki aylarda Euro Bölgesi'nden çıkma olasılığını üçte bir olarak öngördü. Ancak S&P, Yunanistan'ın diğer zayıf ülkeleri de euronun dışına sürükleyeceğini düşünmüyor.
Çin Ticaret Bakanı, büyüme daha da hız kaybederse tüketim, yurtiçi yatırımlar ve global ticareti artırmak için harekete geçeceklerini söyledi.
Almanya'da yapılan son kamuoyu araştırmaları, eyalet seçimlerinde süpriz sonuçlar alan Korsan Parti'ye desteğin gerilediğini, Başbakan
Merkel'in lideri olduğu CDU'ya desteğin ise arttığını gösteriyor.
Fitch Ratings, Çin'in kredi büyümesinin hızlı bir şekilde yavaşlamakta olduğunu belirterek, Çin ekonomisi için bu yıl 4 trilyon Yuan (628 milyar Dolar) tutarında politika gevşetme adımlarının gerekli olabileceğini bildirdi.
Çin Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'nun uluslararası ekonomiler direktörü Wang Haifeng, Çin hükümetinin Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkması olasılığına karşı alınacak ekonomik tedbirlere yönelik hazırlık yaptığını söyledi.
FT’nin 'Almanya AB finansal birliğine direniyor' başlıklı haberinde Merkel'in ortak finansal birlik önerisini bertaraf etmediği ancak diğer ülkelerin borçlarının ortaklaştırılması önerisine karşı çıkacağı belirtiliyor.
Guardian gazetesinin"Almanya euro krizine son vermek için federal Avrupa planını tartıyor" haberine göre Fransa'nın ve Avrupa Komisyonu'nun Avrupa'da ortak bir finans sistemine gidilmesi önerisini desteklediği ve Almanya'nın öneriyi kabul etmesi için baskıyı artıracakları belirtildi.
International Strategy & Investment Group Inc., ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase'in karşı karşıya olduğu işlem zararının ilk anda açıklanan 2 milyar Dolar'ın çok üzerinde olduğunu, Banka'nın ikinci çeyrekte 4.2 milyar Dolar işlem zararı açıklayabileceğini bildirdi.
Egan-Jones, İngiltere'nin kredi notunu AA'dan AA- seviyesine indirdi, görünümü 'negatif' olarak açıkladı, not indiriminde zayıf ekonomik şartlarda bütçe açığını kısmaya devam edip edemeyeceği, Ülke'nin finans sektöründe olası bir kötüleşme endişelerinin etkili olduğunu vurguladı.
Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre G20 üyesi ülkelerin, güçlü ekonomilerin global büyümeyi destekleyici teşvik politikaları izlemeye geri dönmeleri politikası çerçevesinde özellikle Almanya'ya baskı yapmaları gündemde. G20 liderleri 18-19 Haziran'da biraraya gelecekler.
Çin HSBC hizmet sektörü PMI, Mayıs’ta 19 ayın en yüksek seviye olan 54.7 puana çıktı. (önceki : 50,3). Bileşik PMI ise 51,9 (önceki 51,4) oldu.
Hindistan’da Mayıs Hizmet Sektörü PMI 54,7 (önceki 52,8) olarak gerçekleşti.
Japonya’da hizmet sektörü PMI Mayıs’ta 49,8 düzeyine (önceki 51,0), bileşik PMI ise 50,1 (önceki 51,3) seviyesine geriledi.
Avustralya’da 1. Çeyrekte cari işlemler açığı 14,9 milyar A$ oldu (beklenti -14,85 milyar, önceki -8,37 milyar)
Ünlü yatırımcı George Soros, Avrupalı liderleri, euroyu kurtarmak için 3 ay vakitleri olduğunu söyleyerek uyardı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (05:15)