E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
01 Kasım 2012 - 08:46 borsaningundemi.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 Çin'de resmi verilere göre satın alma yöneticileri PMI endeksi Ekim'de 49.8'den 50.2'ye yükseldi. Verinin 50 seviyesinin üzerinde gelmesi genişlemeye işaret ediyor, bu şekilde imalat, üretim ve yeni siparişlerdeki artışın etkisiyle 3 ayda ilk kez yükselmiş oldu. HSBC verilerine göre ise imalat PMI 49,5’e yükselerek hem beklentiyi hem de önceki ayki düzeyi aşarak olumlu sinyal verdi.
 FED tarafından yapılan araştırmaya göre ABD bankaları 3'ncü çeyrekte tüketicilerin kredi talebinde artış rapor ettiler.
 Güney Kore’de imalat sektörü PMI verisi Ekim’de 47,4 düzeyinde gerçekleşti, Eylül’de 45,7 olan veri daralmanın hız kestiğine işaret etti.
 Avustralya’da Ekim ayında imalat sektörü PMI 45,2 seviyesine yükselerek daralmanın yavaşladığını gösterdi. (önceki : 44,1)
 Hindistan’da Ekim ayında imalat sektörü PMI 52,8’den 52,9’a yükselerek sektörde hızlanan bir büyümeyi ortaya koydu.
 Çin'in 100 büyük kentinde ortalama konut fiyatı Ekim'de Eylül ayına göre arttı. Fiyatlar, 5 aydır artış gösteriyor.
 Güney Kore'de TÜFE Eylül ayında beklentilerin altında kalırken, ihracat, 4 aydan beri ilk kez artış kaydetti, yıllık bazda yüzde 1.2 büyüdü, Eylül rakamları ise yüzde 2 olarak yukarı revize edildi. Ticaret fazlası da beklentinin üzerinde 3,8 MLR dolar geldi. (beklenti : 3,45)
 Moody’s Japonya’da hükümet ile muhalefet arasındaki politik çekişme nedeniyle açık finansmanı için borçlanma kağıdı ihracı yasasının parlamentodan geçmemesi halinde bunun kredi notuna negatif etkisi olacağını bildirdi.
Euro Bölgesi maliye bakanları daha fazla yardım için Atina'dan daha çok efor istedi, yardıma ilişkin karar ise 12 Kasım’daki Eurogroup toplantısına bırakıldı. Karar için troyka raporu beklenirken Yunanistan’a kredilerin geri ödeme süresinin uzatılmasında prensipte anlaşmaya varıldı. Ayrıca Yunanistan’ın borçlanma kağıtlarının bazılarını geri alıp tedavülden kaldırması önerisi de gündeme getirildi.
 Yunanistan'ın yeni bütçe tahmini, ülkenin borç/GSYH oranının önümüzdeki yıl %189'a, 2014'te de %192'ye tırmanacağını öngördü ve bu şekilde ülkedeki mali zorlukların boyutuna ilişkin endişeleri artırdı. Yunanistan'ın troyka ile Mart'taki anlaşmasındaki oran %167’ydi.
 İtalya merkez bankası başkanı, ekonominin zayıf büyüme ve güven eksikliği sonucunda kısır döngüye girebileceği uyarısında bulundu. hükümetin gelir vergisi indirimi planından vazgeçeceği konuşulurken tasarruf tedbirleri kapsamında bazı vilayetlerin statüsü düşürülerek, coğrafi ve demografik şartlara uygun olarak en yakınındaki kentle birleştirildi, vilayet sayısı 86’dan 51’e düşürüldü.
 Avustralya’da 3.çeyrekte ihraç fiyatları %6,4 gerilerken (ö : %1,0), ithal fiyatlarında ise %2,4’lük bir geri çekilme görüldü. (ö : %2,4)
 İngiliz Sanayi Konfederasyonu (CBI) İngiltere ekonomisinin bu yıl durağan olacağını ve 2013'te yüzde 1.4 büyüyeceği tahmininde bulundu. CBI ayrıca İngiltere Merkez Bankası'nın büyük ihtimalle önümüzdeki hafta daha fazla teşvikten kaçınacağını öngördü.
 Londra merkezli National Institute of Economic and Social Research tarafından yapılan araştırmaya göre Avrupa'daki kemer sıkma politikaları beklenenin aksi sonuçlar üretebilir ve önümüzdeki yıl daha yüksek borçlara yol açabilir.
 Visa, mali yılının dördüncü çeyreğinde tek seferlik kalemler hariç hisse başına 1.54 Dolar kar elde etti. (beklenti : 1,50 $)
 Sony, mali yılının ilk yarısında 40.11 miyar yen zarar etti, yılın tamamı için ise 20 milyar yen kar bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)