E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
-Japonya Merkez Bankası (BOJ), kredi programı ve faiz oranını %0.0-0.1 aralığında bırakarak değişikliğe gitmezken varlık alım programını 10 trilyon yen artırdı, varlık alımları ve kredi programında hedefe ulaşmak için nihai tarihi 6 ay uzatarak Aralık 2013 olarak belirledi ve devlet tahvili ve şirket tahvili alımlarında %0.1 olan minimum faiz şartını kaldırdığını da belirtti.
-BOJ, bugün sonuçlanan PPK toplantısının ardından Japon ekonomisine dair değerlendirmelerini düşürdü. Japonya’nın ekonomik aktivitesinde toparlanmanın duraksadığını, ek parasal gevşeme tedbirlerinin uzun vadeli faizleri aşağı çekmesinin beklendiğini kaydetti.
-New York Fed Başkanı Dudley, kabul edilemez biçimde yavaş olan ekonomiyi canlandırmak için üçüncü tur parasal genişleme hamlesinin "zaruri" olduğunu söyledi. Dudley, QE3'süz işsizlik oranının "kabul edilemez yükseklikte" olacağını ifade etti. New York Fed Başkanı, yıl sonunda uzun vadeli tahvil alımlarını sürdürmenin gerekli olup olmadığını da yıl sonunda değerlendireceğini söyledi.
-IMF’den yapılan açıklamada Asya için tahminlerde esaslı bir değişiklik planlanmadığını, Çin’in sert inişten kaçınabileceği ve Çin’in büyüme tahminlerinde küçük değişiklik olacağı kaydedildi.
-S&P Başekonomisti Sheard, ABD’de erken mali sıkılaşmanın büyük bir politika hatası olacağını ve ekonomiyi resesyona itmekten başka işe yaramayacağını söyledi. Sheard, bir resesyondan tüm maliyetler göze alınarak kaçınılması gerektiğini vurguladı.
-Eurogroup Başkanı Jean-Claude Juncker, İspanya'nın yardım talebinde bulunması halinde Euro Bölgesi'nin bu yardımı çok zorlu şartlara bağlayarak vereceğini, Avrupa genelinde bankacılık denetimi içinse acele edilmemesi gerektiğini söyledi.
-Yunanistan Maliye Bakanı Sturnaras, krizin başladığı dönemden (2008) bugüne ekonominin kümülatif olarak yaklaşık %20 daraldığını, bunun, 2014'e kadar %25'e ulaşacağı yönünde tahmin yürütüldüğünü söyledi. Sturnaras ayrıca, Troyka heyeti ile sürdürülen müzakerelerde çok kritik bir noktaya geldiklerini ancak müzakerelerin başarılı olması konusunda ümitli olduklarını ve 11.9 milyar euro büyüklüğündeki bütçe kısıntısı paketine ilişkin planın nihai halinin Pazar gününe kadar ortaya çıkarılmasını umduklarını belirtti.
-İspanya, Portekiz, İrlanda ve Yunanistan'daki bankalarda 31 Temmuz'da sonlanan 12 ayda 326 milyon euro çıkış görülürken, aralarında Almanya ve Fransa'nın da yer aldığı Euro Bölgesi'nin çekirdeğindeki 7 ülkede mevduatlar 300 milyar Euro arttı. Bu da kredilerde bölünme ve ayrışmaya ve çift kademeli bankacılık sistemine neden olarak ECB’nin çabalarını tehdit ediyor.
-ABD finansal varlıklarının uluslararası alımı (uzun vadeli hisse, tahvil ve bono net alımı), Temmuz’da 7 kat artarak, 67 milyar USD oldu.
-Çin Ticaret Bakanlığı verilerine göre Çin'de doğrudan yabancı yatırımlar Ağustos'ta, yıllık bazda %1.4 düşüşle 8.33 milyar dolara gerileyerek 10. ayında da düştü. Yılın ilk 8 ayında (Ocak-Ağustos dönemi) ise yüzde 3.4 kayıpla 75 milyar dolar olarak gerçekleşti.
-Japonya’da Temmuz’da Öncü Ekonomik Göstergeler (Revize) 91,8’den 93,8’e yükseldi.
-Richmond Fed Başkanı Lacker, para politikasının, birçok uyuşmazlık ve sorunun ekonominin şokların ardından düzelmesine karşı arz ettiği riskleri bertaraf edemeyeceğini ve Fed'in istihdam piyasasını hızlı bir şekilde düzeltemeyebileceğini söyledi. Lacker, FED'in daha fazla tahvil almave başka gevşeme tedbirleri uygulama kararının enflasyonun yükselmesi olasılığı yarattığını belirtti.
-Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, ABD, Avrupa ve Asya'daki temel müşterilerine yıl sonuna kadar ekstra petrol arzı teklif etti, bu hamle S.Arabistan’ın artan petrol fiyatlarının küresel ekonomiye etkisinden kaygılı olduğunun altını çizdi.
-FIAT CEO’su Sergio Marchionne, Avrupa’daki kriz nedeniyle İtalya’daki satışlarının çöktüğünü ve fabrikaların zararına çalıştığını belirterek, “Türkiye, Brezilya ve Polonya gibi genç ve dinamik ülkelerde üretimimiz olmasa batardık.” Dedi.
-Dünya'nın önde gelen boya ve kaplama malzemeleri üreticisi Akzo Nobel, Türk boya ve kaplama malzemeleri sektöründeki satın alma hedeflerini takip etmeleri için birleşme ve satın almayöneticilerini Türkiye'ye gönderdi. Akzo, özellikle havacılık ve anti korozyon alanında boya ve kaplama üreten Türk şirketleri ile ilgileniyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:25)