E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
03 Eylül 2012 - 09:05 borsaningundemi.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 Fed Başkanı Bernanke, Jackson Hole'daki konuşmasında "Parasal genişleme imkanı yaratabiliriz" açıklamasında bulundu. Bernanke zayıf seyreden istihdamın en büyük endişe olduğunu, daha önceki parasal gevşemelerin ekonomideki toparlanmaya önemli katkı sağladığını söyleyen Bernanke, ekonomideki durumun tatmin edici olmaktan oldukça uzak olduğuna dikkati çekerek geleneksel olmayan politikaların maliyetinin yönetilebilir göründüğünü, ekonomik koşullar gerektirirse bu politikaların daha fazla kullanılabileceğini belirtti.
 St. Louis FED Başkanı Bullard, bankaların FED'de tuttukları aşırı rezervlere negatif faiz uygulamada fayda gördüğünü söyledi. Richmond FED Başkanı ve St. Louis FED Başkanı, para politikasının gevşetilmesinin istihdam piyasası sorunlarını çözebileceğinden kuşku duyuyorlar.
 San Francisco FED Başkanı Williams, gelecekte atılacak parasal genişleme adımlarının en azından QE2 kadar büyük olması gerektiğini ve mortgage destekli menkul kıymetler ile uzun vadeli Hazine kağıdı alımları arasında dengesağlayan bir programı desteklediğini söyledi.
 Almanya Ekonomi Bakanı Roesler, Bundesbank Başkanı Weidmann gibi "Tahvil alımları kalıcı bir çözüm olamaz.” dedi.
 Çin'in imalat sanayi satın alma yöneticileri PMI Endeksi (HSBC) Ağustos'ta 47.6 puan ile Mart 2009'dan bu yana en hızlı daralmasına işaret etti. Resmi PMI da 50,1’den 49,2’ye geriledi. İmalat PMI’lar Çin ekonomisinin yavaşlamasının 7. çeyreğinde de devam edeceğinin sinyalini veriyor.
 Hindistan’da Ağustos ayında İmalat Sektörü PMI 52,8 (önceki 52,9) olarak gerçekleşti.
 Güney Kore’de TÜFE Ağustos'ta yıllık %1.2 (b: %1,4), aylık bazda ise %0.4 hızlanarak 12 yılın en düşük hızında seyretti. Ülkede imalat sektörü PMI ise 47,2’den hafifçe yükselerek 47,5 olarak gerçekleşirken 2,04 milyar dolar (b:1,2 MLR) da ticaret fazlası verdi.
 Gelecek iki yıl içinde 65 milyar euroluk tasarruf yapmayı planlayan İspanya hükümeti, katma değer vergisini artırdı. Madrid hükümeti 1 Eylül'den itibaren uygulanmak üzere en yüksek katma değer vergisini yüzde 18'den yüzde 21'e çıkarırken, indirimli orana tabi KDV'yi ise yüzde 8'den yüzde
10'a yükseltti. İspanya katma değer vergisindeki artışla yılda on milyar euro ek gelir sağlamayı hedefliyor.
 Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Yunanistan’ı kurtarmak için “özel ekonomi bölgesi” oluşturulması önerisinde bulundu, ancak o zaman firmaların Yunanistan'a kalıcı yatırımlar yapabileceğini kaydetti.
 Çin'in 100 büyük kentinde ortalama konut fiyatları Ağustos ayında %0,24 (önceki %0,33) arttı.
 Avustralya'da perakende satışlar, önceki aya göre %0.8 azalarak Ekim 2010'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.
 OECD Genel Sekreteri Gurria, Euro krizinin önüne geçmek için ECB’nin daha fazla çaba harcaması gerektiğini söyledi. Gurria, ECB'nin, İtalya ve İspanya'nın tahvillerini satın almasına destek vermesini, , sistemin artık risk altında olduğunu savundu.
 Uluslararası Çalışma Örgütü, Yunanistan eurodan çıkarsa, bunun tüm AB ülkeleri için “çok ciddi sonuçları” olacağı uyarısında bulundu.
 Sabah'ın haberine göre dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya'nın, bütçe açığını kapatmak için mecliste bekleyen yasanın geçmemesi halinde ekim ayında parasız kalabileceği açıklandı. Maliye Bakanlığı, parasız kalmamak adına kesintilere gideceğini açıkladı.
 Apple ile Samsung arasındaki 10 farklı ülkede karşılıklı açılan patent davaları kapsamında Samsung, Japonya'daki davayı kazandı, Tokyo Bölgesel Mahkemesi, Samsung'un Galaxy cep telefonu ve tablet modellerinde, Apple'ın iPhone ve iPad'e ait patentlerini ihlal etmediği kararını verdi, Apple da 4 Samsung ürününde daha patent ihlali yapıldığı gerçekçesiyle mahkemeye başvurarak ABD ’de satış yasağı talep etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)