E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
23 Temmuz 2012 - 08:46 borsaningundemi.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Yurtdışı önemli gelişmeler
Euro Bölgesi maliye bakanlarının, İspanya bankalarını kurtarmak için sağlanacak 100 milyar euroya kadar mali yardıma son onayı vermesinin ardından İspanya’nın bankacılık sektörünü yeniden sermayelendirmede kullanacağı yardıma ilişkin net oranı Eylül ayında açıklaması öngörülüyor.
 Kredi derecelendirme kuruluşu Egan Jones İspanya'nın notunu CC+'dan CCC+'ya düşürdü. Kuruluş, İspanya'nın da er ya da geç Yunanistangibi yeniden yapılandırılacağını öngördüğünü bildirdi.
 Almanya Başbakan Yardımcısı Roesler, Yunanistan'ın kurtarma anlaşması taahhütlerini yerine getirebileceğinden büyük kuşku duyduğunu, Yunanistan'ın şartları yerine getirmemesi halinde, uluslararası kreditörlerinin yardımın bundan sonraki dilimlerini vermeyeceklerini ifade etti.
 İspanya'nın en borçlu özerk bölgesi Katalonya, Valencia'nın yardım isteyeceğini açıklamasının ardından, merkezi hükümetin yardım mekanizması koşulları konusunda çalışma yapıldığını kaydetti.  El Pais gazetesinde çıkan habere göre, Valencia'nın ardından, aralarında Balear Adaları ve Katalonya'nın da bulunduğu altı İspanya bölgesinin daha merkezi hükümetten kurtarma isteyebilir.
 İspanya bölgesel yönetimlerinden Murcia'nın başkanı Valcarcel, Eylül’de merkezi yönetim kurtarma fonlarına ulaşım için başvurabileceklerini, 200-300 milyon euro talep edebileceklerini söyledi.
 Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, İspanya'daki sıkıntıların Yunanistan'dan farklı olduğunu ve İspanyol ekonomisinin toparlanacağını söyledi.
 San Francisco Fed Başkanı, Fed daha fazla parasal genişleme hamlesi yapmadıkça, yüksek işsizlik oranını ortadan kaldırmanın güç olacağını savundu.
 Çin MB danışmanı, ekonomik büyümenin yılın 3.çeyreğinde %7.4'e yavaşlayabileceğini kaydetti ve Çin ekonomisinde "kısa bir süreliğine" deflasyon ihtimalinin gözardı edilemeyeceğini kaydetti.
 China Securities Journal'ın Çin Sanayi Bakanlığı'na bağlı bir düşünce kuruluşunun raporuna dayanan haberine göre Çin'in sanayi üretiminin yılın 2. yarısında toparlanması bekleniyor.
 Trokya'nın Salı günü başlayacak Atina ziyareti öncesinde Yunan Hükümetinin, ek bütçe kesintisi yapma arayışı kapsamında 20 kamu şirketine ilişkin birleşme, kapatma kararı açıklaması bekleniyor.
 Der Spiegel gazetesinin haberine göre IMF, Yunanistan'a daha fazla finansal yardımın içinde yer almayacağı konusunda Brüksel'e sinyal verdi.
 Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, Yunan hükümetine, sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunarak, Yunanistan'dan tasarruf programıyla ilgili olarak "reform sorumluluklarını tümüyle sorgulama ve yeniden görüşme " yönünde istekler geldiğini ancak Yunan hükümetiyle, daha önce varılan anlaşmalar konusunda kesinlikle yeniden görüşmeyeceklerini bildirdi.
 Kathimerini gazetesine göre Yunanistan'a açıklarını azaltması için verilen programın 2 yıl uzatılması halinde bunun Avrupa ülkelerine ve uluslararası kreditörlere maliyeti 40 milyar euroya ulaşabilir.
 Alman Hıristiyan Sosyal Birlik Parti genel sekreteri Dobrindt, Yunanistan'ın milli para birimi Drahmi'yi tekrar tedavüle koymasının Yunanistan için en iyi yol olduğunu savundu.
 İspanya, resesyonun gelecek yıla sarkacağını kaydetti. GSYH'nın 2013 yılında, 27 Nisan'daki %0.2'lik büyüme tahmini yerine, %0.5 daralacağı belirtildi.
 İtalya Başbakanı Monti, ülkesini derinden etkileyen borç krizine karşı şu anda yeni önlem paketleri çıkarma niyetinde olmadıklarını söyledi.
 İtalya'nın borçlanma birimi başkanı Cannata, İtalya'nın gelecekteki borçlanması konusunda endişeleri olmadığını söyledi. Cannata, Fitch Ratings'in ülke kredi notunu teyit etmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ve bu yaz üç ay vadeli Hazine bonosu satma ihtiyacında olmadıklarını sözlerine ekledi.
 ECB Başkanı Draghi, euronun "geri döndürülemez" olduğunu, Euro Bölgesi'nde resesyon riski görmediğini kaydetti ve ECB’nin Euro bölgesi ekonomilerine yardımda tabuları olmadığını kaydetti.
 Japon hükümeti, küresel genişlemede daha fazla yavaşlama sinyalleri gördüğünü ve kendi ekonomilerini de etkileyebileceğini söyledi. BOJ Başkanı Shirakawa, ultra gevşek para politikasını %1 enflasyon hedefini yakalayana kadar devam ettireceklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)