E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
AB yetkililerine dayandırılan haberlere göre, Yunanistan'ın uluslararası kreditörlerinin yeni yardımı Ekim’den önce görüşmeyecekleri bildirildi. Kreditörler yeni yardımı, ancak kurtarma programına ilişkin olarak troyka tarafından yapılan gözden geçirmeye ilişkin rapor maliye bakanlarına sunulduktan sonra ele alacaklar.
Avrupa Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre Euro bölgesinde finansal piyasalar, kamu borç krizinin yatırımcıları risklere karşı daha hassas hale getirmesiyle daha parçalanmış hale getirdi ve bu parçalanmışlık ECB’nin ekonomik büyümeye destek için rekor düşük faiz politikası izlenmesini engelliyor.
Kanada merkezli kredi derecelendirme şirketi DBRS, her iki ülkede de ekonomik büyümenin kötüleşmesi gerekçesiyle İspanya'nın kredi notunu 2, İtalya'nın kredi notunu 1 kademe indirdi.
Fransa Maliye Bakanı Moscovici, resesyon işaretlerine rağmen bu yıl için ortaya konmuş büyüme tahminlerine bağlı olduklarını, GSYH'da %0.3 büyüme beklentisinin oldukça makul olduğunu söyledi.
Çin’de tüketici fiyatları yıllık bazda %1.8 yükseldi. (önceki %2,2). Çin'de enflasyonun Temmuz'da 4. ayında da hız kestiğine ve son 2,5 yılın en düşük seviyesine indiğine işaret eden veriler, büyümedeki yavaşlamayı kontrol altına almak üzere para politikasını gevşetmesi için ülkeye daha fazla alan sağlıyor, üretici fiyatları da beklentinin altında kaldı, yıllık bazda ÜFE %2,9 geriledi (önceki -2,1%)
Çin’de Temmuz’da sanayi üretimi yıllık %9,2 arttı (beklenti %9,7, önceki %9,5) ve perakende satışlar da yıllık bazda %13,1 arttı (beklenti %13,6, önceki %13,7)
Hindistan’da sanayi üretimi yıllık bazda Haziran’da %1,8 azaldı (önceki %2,4 artış)
Japonya Merkez Bankası, politika toplantısında para politikasında değişikliğe gitmeyerek varlık alım programını 45 trilyon yende sabit bırakan BOJ, kredi programını da 25 trilyon yende tuttu.
Güney Kore Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı. Ancak yine de gayrisafi yurtiçi hasılasının ikinci çeyrekte son 3 yılın en düşük hızında büyümesi ve enflasyonun 12 yılın en yavaş seyrine işaret etmesinin ardından Güney Kore Merkez Bankası, büyümeyi desteklemeye yönelik baskı altında.
Japonya’da Temmuz’da tüketici güven endeksi 40,4’ten 39,7’ye geriledi (beklenti : 40,0)
Japonya’da çekirdek makine siparişleri Mayıs’ta %5,6 arttı (beklenti %11,6, önceki -14,8%)
Japonya MB BOJ, global finansal piyasalarda gerilimin ve denizaşırı ekonomilerde belirsizliğin devam ettiğini belirtti, Japonya ekonomisinin ılımlı toparlanma yoluna dönmesinin beklendiğini, para politikasını uygun şekilde ayarlamaya devam edeceklerini bildirdi.
Çin Devlet Bilgi Merkezi Müdür Yardımcısı Li Kai, ülkede ekonomik büyümenin Pekin yönetiminin politikalarının gevşetmeye devam etmesi halinde bu yıl yüzde 8'i aşabileceğini bildirdi.
Dallas Fed Başkanı Fisher, sağlanan teşviklerin yeterli olduğunu ve küresel merkez bankalarının ilave teşvikleri taşıma kapasitesine sahip olamayabileceğini söyledi. Fisher, FOMC’nin oy hakkı olan bir üyesi değil
BloombergHT’nin haberine göre Avrupa Merkez Bankası eski başekonomistlerinden ve euronun mimarlarından Otmar Issing, bazı sorunlu ülkelerin Euro Bölgesi'nden çıkarılabileceğini belirtti.
Yunanistan'da Alpha Bank ve National Bank of Greece'in ardından Eurobank da Credit Agricole'nin bu ülkedeki bağlı ortaklığı Emporiki Bank'ı satın almak için bağlayıcı teklif verdiğini bildirdi.
Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, 2. çeyrekte 275 milyon euro net kar elde etti. (b:270MLN)
Nestle'nin yılın ilk yarısında net karı 5.12 milyar CHF(beklenti 4.94MLR) olarak gerçekleşti.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:22)