E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüler'den öğrenci evleri açıklaması---

Güler'den öğrenci evleri açıklaması

Güler'den öğrenci evleri açıklaması
11 Kasım 2013 - 22:08 borsagundem.com

Öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Baknaı Güler, “Hakim kararı olmadan kimse bir eve giremez” dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, öğrenci evleri tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
NTV’de ‘45 Dakika’ programına katılan Güler, "Hakim kararı olmadan kimse bir eve giremez" dedi.
"Özel hayatın korunması, konut mahremiyeti, bireysel haklar hukukun teminatı altındadır. Anayasanın, kanunun, evrensel hukukun ve tabiki bu yasaları uygulamakla mükellef olan devlet kuruluşlarının teminatındadır" diyen Güler şunları söyledi:

"Özel hayata müdahale anlamında eskisine nazaran alabildiğine özgürlüğe doğru bir gidiş var. AK Parti hükümetleri döneminde, bireysel özgürlüklerin geliştirilmesi anlamında çok köklü reformlar yapıldı.
Son dönemdeki tartışmalara gelince, özel hayatın gizliliğini; yani hem konut dokunulmazlığı hem aile mahremiyeti hem de kişilerin kendi tercihleri... Önemli olan farklılıklarla bilikte yaşamalktır. Bunları içinize sindiremiyorsanız, bunlara tahammülünüz yoksa o zaman ortada hoşgörü yok demektir. Kaldı ki kanunlara teminzat altına alınan bir durumdan bahsediyoruz.

Öğrenci evlerine girilmesi meselesine gelirsek... Konu o kadar karmaşık ele alındı ki. İçişleri Bakanı olarak, ben olaya ilk olarak konut dokunulmazlığının korunması anlamında bnakarım. Vatandaşlara şunu söylüyorum: Kimsenin evine hiç kimse kimse; hangi yetkili olursa olsun hakim kararı olmadan giremez. Bu açık... 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx12 Kasım 2013 13:16

    Siz bir yolunu bulup girersiniz milleti kandırmayın.Örneğin tez elden bir ahlak polisi grubu oluşturun,başına da Adana valisini atayın