F.BAHÇE Kulübü, dün bazı basın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, bir “bilgilendirme toplantısı” düzenledi. Toplantıda, UEFA Tahkim Kurulu’nun onadığı 2 yıl Avrupa kupalarına katılmama cezasının hukuki yanlışlıkları anlatılırken, ortaya çıkan yeni bir belge nedeniyle Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal ile sarı kırmızılı kulübün CEO’su Lütfi Arıboğan ve Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi İlhan Helvacı’ya yüklenildi.
Hürriyet'in haberine göre, sarı lacivertliler “bilgilendirme toplantısında” TFF eski Genel Sekreteri Ebru Köksal imzasıyla UEFA Genel Sekreteri İnfantino’ya gönderilen yazıyı basın mensuplarına dağıttı. Fenerbahçeliler toplantıda özetle şu noktaların altını çizdiler:
- “Ceza kararlarının en önemli dayanaklarından biri polis fezlekeleridir. Son olarak 16.02.2012 tarihli bir yazı UEFA’ya gönderildiğini öğrendik. Bunun nasıl olduğunu geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu’na sorduk. Gelen cevapta, yazının o dönem TFF’de Genel Sekreterlik yapan Ebru Köksal imzasıyla UEFA Genel Sekreteri İnfantino’ya gönderildiğini gördük.
- “Yazının gönderildiği tarihte iddianame hazırlanmış olduğu için polis fezlekesi yok hükmündedir. Buna rağmen polis verileri UEFA’ya gönderilmiştir. 16 Şubat 2012 tarihinde Mehmet Ali Aydınlar yönetimi istifa etmiş ve Yıldırım Demirören yönetimi henüz göreve başlamamıştı. Bu ara dönemde bu yazı UEFA’ya gönderiliyor. 900 sayfalık fezlekenin tercümesi ve UEFA’ya gönderilmesi süreci bu kadar kısa bir ara dönemde olamayacağına göre M. Ali Aydınlar döneminde bu hazırlığın başlaması muhtemel.”
- “Polis fezlekesini UEFA’ya gönderen yazıya bakıldığında imza olarak Genel Sekreter Ebru Köksal’ı görüyoruz. Kendisinin daha sonra hangi göreve geldiğini bilmeyiz.” (Ebru Köksal, TFF Genel Sekreterliği’nden sonra Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın danışmanlığına getirildi. Son genel kurulun ardından ise Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi oldu).
- “Yaşanan süreçte UEFA’ya giden gelen neye baksan Galatasaraylı imzası var. Ebru Köksal, İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan... Eşiyle birlikte Etik Kurulu’nun karar vermek için kapandığı otele giden Lütfi Arıboğan... Şekip Mosturoğlu için alınan kararda da kurul Ufuk Özerten ile Kemal Kapulluoğlu tarafından etki altında bırakıldı.”
EBRU KÖKSAL'IN UEFA'YA YAZDIĞI O DİLEKÇE
BÖLÜM: GENEL SEKRETERLİK
NUMARA: 2012702(27) - 4539
KONU: ETİK KOMİTESİ VE POLİS VERİLERİNİN ÇEVİRİSİ Sayın Infantino Talebiniz üzerine, size Türkiye’de gerçekleşen şike incelemesinde polis belgelerinin ve 15.08.2011 tarihli Etik Kurulu raporunun hem Türkçe orjinallerini hem de sertifikalı çevirilerini DHL vasıtasıyla yolluyorum.
Lütfen dikkat edin ki Etik komitesi raporları, Genel savcılık ofisince 20.07.2011 tarihinde Federasyonumuzdan temin edilmiş dokumanlara dayanmaktadır. Bu nihai rapor değildir. İddianamenin ve eklerinin incelemesi ve değerlendirilmesinden sonra Etik Kurulu nihai fikrini belirtecek bir rapor hazırlayacaktır.
Buna ek olarak Etik komitesi’nin final raporunun TFF Yönetim Kurulu ve Disiplin Komitesi için tavsiye niteliğinde olduğunu da ifade etmek isteriz. Disiplin Komitesi bu konuda karar vercek merciidir.
Saygılarımlar
Ebru Köksal
Yıldırım’a ömür boyu vermişler! SARI lacivertlu hukukçular, UEFA’nın müfettiş, disiplin ve tahkim kurullarının rapor ve kararlarında vahim hatalar bulunduğuna da dikkat çekerken, şu örneği verdi:
“Raporda Aziz Yıldırım’ın mahkemeden ömür boyu ceza aldığı yazıyor. Şekip Mosturoğlu’nin 2. Başkan olduğu belirtiliyor. Mahkeme kararları yanlış tercüme edilmiş. Bunları düzeltmemize rağmen bile hatalarından dönmediler. Bu yargılamayı yapanlar hakkında maddi-manevi tazminat davaları açacağız.”
Yargıtay bir an önce karar versin 16. Ağır Ceza Mahkemesi karrınının Yargıtay’da henüz görüşülmemiş olması da Fenerbahçe tarafından gündeme getirildi. Sarı lacivertliler, temyiz aşamasının bir an önce gerçekleşmesini beklediklerini belirterek, Yargıtay ne karar alacaksa bir an önce alsın. Her şey ortaya çıksın” görüşünü dile getirdi.
Müfettişe Türkçe mi yazdırıyorlar? F.Bahçe, İspanyol müfettiş Palacios’un yazdıklarının Türkçe klavyeli bir bilgisayardan çıkmaya benzediğini ileri sürdü.
BİLGİLENDİRME toplantısında Fenerbahçeli hukukçuların üzerinde durduğu noktalardan biri de davayı açan UEFA Müfettişi Palacios’tu. İspanyol müfettiş hakkında ciddi soru işaretleri bulunduğna dikkat çeken sarı lacivertliler, “Yazdıklarına dikkatle bakın. Türkçe klavyeli bir bilgisayardan çıkma.. Ya bunları Türkiye’den yazdırıyorlar ya da bir yerden buldu” yorumunu yaptı.
Fenerbahçeliler, müfettiş ve cezayı onayan Tahkim Kurulu’nun suçlama getirilen maç sayısında sürekli değişikliğe gittiğini de belirtirken, “Önce 4 maç üzerinde duruldu. Son kararda sayı 8’e çıkarıldı. Biz 4 maça göre savunma yaparken, birden karşımızda başka maçlar bulduk” diyerek kararın ciddiyetini sorguladılar.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.