E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGram altında dolara dikkat!---

Gram altında dolara dikkat!

Gram altında dolara dikkat!
28 Mart 2016 - 15:02 borsagundem.com

Meksa Yatırım Araştırma Uzmanı Eren Can Ümüt, gram altın fiyatları için analiz raporu yayınladı. Raporda dolar ve ons altın fiyatlarının, gram altın fiyatına etkisine dikkat çekildi.

Gram altın fiyatlarının 111.80 seviyesini test etmesinin ardından yukarı yönde toparlanma hareketleri izleniyor. İzlenen bu yükseliş hareketinin devam edebilmesi için saatlik grafikleri baz alırsak 50
periyotluk üssel ortalama değeri konumunda bulunan 112.60 direncinin aşılması gerekmekte. Kısa vadede bu yönde bir hareketin görülmesi durumunda 113.20 direncine kadar toparlanma hareketlerinin oluşma ihtimali belirecektir. Bu noktada USD/TRY ve Ons altın fiyatlarının da izlenmesi gerekiyor:
USD/TRY'den 2.8860 - 2.8650 seviyeleri arasında sıkışma görülüyor. Bu bandında yukarı yönde geçilmesi gram altın fiyatlarını da yükseliş yönünde destekleyebilir.


Bir diğer izlenmesi gereken nokta ons altın fiyatları…

1210 desteğinin altında kalıcılığın sağlanamaması sonucu yukarı yönde toparlanma hareketleri gözleniyor. Bu sayede 1220 -1225 bölgesine doğru yükseliş sürebilir.
Özellikle ons altın fiyatlarında yaşanan toparlanma hareketinin gün içerisinde gram altında yaşanan yükselişi açıkladığını düşünüyoruz. Yükselişin devamı açısından 113.20 direncini izlememiz gerekiyor. Bu seviye aşılabilirse 114.10 seviyesine kadar yükseliş devam edebilir.
Aşağı yönde hareketlerin oluşması durum 112.35 desteği ilk takip edilecek destek seviyesi konumunda bulunuyor. Bu seviyenin kırılması ile 111.80 ile 111.00 destekleri hedef konumuna yerleşebilir. 

Meksa Yatırım

Altın 1 ayın düşüğünde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)