E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaGözünü Bernanke'nin koltuğuna dikti---

Gözünü Bernanke'nin koltuğuna dikti

Gözünü Bernanke'nin koltuğuna dikti
15 Temmuz 2013 - 03:01 borsagundem.com

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summer'ın FED Başkanı Bernanke'nin koltuğuna göz diktiği konuşuluyor.

Ocak ayında görev süresi dolacak FED Başkanı Bernanke'nin yerine kimin geleceği merak konusu olmaya devam ediyor.
FED Başkan Yardımcısı Janet Yellen en güçlü aday olarak öne çıkarken bugünlerde bir başka ismin daha adı geçiyor.
Bloomberg'de yer alan haberde, Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers'in Fed Başkanı seçimlerinde oy kullanacak olan senatörlerle pozisyon için kendisinin de aday olduğu kaydedildi.
Görüşmelere yakın olan iki kaynağın yaptığı açıklamalara göre Clinton döneminde Hazine Bakanlığı yapan 58 yaşındaki Summers, Bernanke'nin yerine gelebilecek adaylarından birisi olarak görülüyor.
Hedge fon şirketi D.E. Shaw & Co.'da danışmanlık yapan Summers aynı zamanda Harvard University öğretim görevini de sürdürüyor.
EN GÜÇLÜ ADAY YELLEN
ABD Başkanı Obama'nın geçtiğimiz aylarda Bernanke'nin yerini başkasının alabileceğini işaret etmesinin ardından gözler FED Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Janet Yellen'a çevrilmişti.
Bernanke'nin görevde gereğinden uzun süre kaldığını kaydeden Obama, ‘Zaten istediğinden ve olması gerekenden daha uzun süre görevde kaldı’ diye konuşmuştu.
FED Başkanı Bernanke'nin başkanlığı sürdürmek istemesi durumunda nasıl bir tepki vereceği sorusu üzerine Obama, ekonomimizn geniş çaplı bir krize girmesinin engellenmesi örneğin Avrupa ülkelerine kıyasla daha güçlü bir toparlanma göstermesi için Beyaz Saray ile harika bir ortaklık yürüttü'' demekle yetindi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)