E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi---

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi
17 Ekim 2024 - 01:20 borsagundem.com

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı ekim ayı faiz kararında politika faizini sabit bırakmasını bekliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında yılın onuncu faiz kararı için toplanacak.

Banka, politika faizini en son mart ayında yüzde 50'ye çıkardı.

Geçen ay gerçekleştirilen faiz kararı toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu.

Ekonomistlerin beklentisi bankanın ekim ayı için de faizde değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Karar metninde verilecek mesajlar da yakından takip edilecek.

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi ne olacak?Merkez Bankası'nın faiz hamlesi ne olacak?

 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon, faiz ve dolar beklentisini açıkladıMerkez Bankası, yıl sonu enflasyon, faiz ve dolar beklentisini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Ekim 2024 12:59

    üretendevletin parasına talep gelir. merkez ne kaar para basarsa bassın enflasyon olmaz. çunku  son model telefonları, otomobıllerı, uçakları, her giyim kuşam elektornık urunlerı  icat eder satarsın. satarken dunyaya tl satarsın.. hammedde tedarıklerı tl alırsın. boylece parana ıhtıyaç doğar..  bunları yapmadığında merkez n eyapsın senın tl ne ?= anca faiz indir/faiz bindır fazlasıda olmaz. borçların usd, herşeyını usd alıyorsun. usd  alıp ödemelerını yapacaksın borçlarını.. eee TL  derıyor dunyada. enflasyonda uçuyor... hala resmıyette 0,01 kuruş olduğunu biliyoruz :D 0,01+0,05+0,10+0,25+0,50+1tl+5 tl bunlar demır paralar :D ne alabılıon ??

  • azmi17 Ekim 2024 10:55

    Artıırmaz da , düşüremez de . 2025 Şubat , Mart ayına kadar faiz inidirimi olmaz. Zira sıkı para politikası bozulur , enflasyonka mücadele yara alır vs vs. Pas geçer olur biter. Zaten ekonomistlerin dediğine göre uygulamalarıyla MB faiz inidirimi yapmış bile..

  • dr.sallaso17 Ekim 2024 07:49

    5 puan daa artırsınlar bence auahauauhuauahu .daron hoca gibi bir değer kaybedilsin  sonra bu ekip memleketi kurtarsın. daron hocaya acil görev verilmeli dicezde akapa hödü pa maha pa parti rejimi zaten böle bi şe istemiyo .uahuhauhauhauha kaos karanlık kasvet hızla devam ediyor. auhuahuhauhaua