E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGöz'le kazandı çimentoya yatıracak---

Göz'le kazandı çimentoya yatıracak

Göz'le kazandı çimentoya yatıracak
10 Temmuz 2012 - 11:49 borsagundem.com

Dünya Göz Hastahaneleri'nin kurucusu Eray Kapıcıoglu hem çimento fabrikası hemde liman kurmaya hazırlanıyor

Eray Kapıcıoğlu halen 20 şubesi bulunan Dünya Göz zincirine gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yeni halkalar eklemeyi sürdürüyor.Dünya Göz, bin 500 çalışanıyla yılda 250 milyon TL ciro yapan orta ölçekli bir gruba dönüşmüş durumda.
Tüm bu yatırımın yanında Eray Kapıcıoğlu geçtiğimiz sene otopark işletmeciliği ve inşaat sektörü gibi farklı iş kollarınada yatırım yapmıştı. Kapıcıoğlu şimdi ise Mete Bülgün, Bülent Sungur ve Adnan Demir ile çimento fabrikası ve liman işletmeciliğine soyundu.
200 milyon TL'lik yatırım
Para dergisinin haberine göre Kapıcıoğlu ve ortakları tarafından 400' bin TL sermaye ile kurulan "Emba Trabzon Çimento" Doğu Karadeniz 'de faaliyet gösterecek ve yılda 2 milyon ton üretim kapasitesine sahip olacak. Şirketin hem ortağı hem de yönetim kurulu üyesi Adnan Demir yaptığı açıklamada: " Yaklaşık 200 milyon TL'lik bu yatırım için araziyi ve maden sahasını belirledik. Kasım ayı gibi yatırıma başlarız. Fabrikada doğrudan 350 kişi istihdam edilecek"diyor.
75 milyonluk liman yatırımı
Ortakların kurduğu yine 400 bin TL sermayesi olan "Emba Liman İşletmeleri" ise bir yıl içinde tamamlanacak ve 100 kişi istihdam edilecek.Bu konuyla ilgili Demir'in açıklamaları ise şöyle; " Marmara'daki liman için 75 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz. Yerini henüz netleştirmedik. Karma bir liman olacak.Buraya RO-RO gamileri de yanaşabilecek, çimento gemileri de.Bir yıl içinde tamamlamayı planladığımız limanda 100 kişi istihdam edeceğiz"(PARA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)