E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Hedge fonları teknoloji hisselerini hızla elden çıkarıyor---

Goldman Sachs: Hedge fonları teknoloji hisselerini hızla elden çıkarıyor

Goldman Sachs: Hedge fonları teknoloji hisselerini hızla elden çıkarıyor
28 Haziran 2024 - 15:49 borsagundem.com

Goldman Sachs, hedge fonlarının teknoloji hisselerinden rekor hızda çıkış yaptığını söylüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Analistlere göre, hedge fonlarının Haziran ayındaki net teknoloji hissesi satışı, tarihteki en büyük satış olma yolunda ilerliyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs'taki analistler, dev teknoloji şirketleri hisse senedi piyasasındaki ralliyi Haziran ayında da yönlendiriyor olsa da hedge fonların bu yılın başlarındaki satın alma eğilimlerini tersine çevirdiğini öne sürüyor.

Agresif satış

MarketWatch’tan Isabel Wang’ın haberine göre, Vincent Lin liderliğindeki Goldman analistlerinden oluşan ekip, paylaştıkları notta, "Hedge fonları, geçtiğimiz ay teknoloji, medya ve telekomünikasyon sektörlerinde ‘agresif’ bir şekilde net hisse senedi satıcısı oldu ve aylık net satış tutarı 2017'ye kadar kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşma yolunda ilerliyor” diye yazıyor.

Goldman'ın verilerine göre, yarı iletken ve yarı iletken ekipman hisse senetleri Haziran ayında hedge fonları tarafından en çok terk edilen alt sektörler olurken, bunu yazılım ve internet sektörleri takip ediyor.

Bu arada Goldman analistleri, hedge fonlarının ‘momentumlu hisse senetleri’ne maruz kalma oranının altı aydan bu yana ilk kez düşme eğiliminde olduğunu belirterek, fonların ‘uzun süreli yoğunlaşma’ ve ‘uzun süreli kalabalıklığa’ maruz kalma durumunun da dikkate değer düşüşler gördüğünü ekliyor. Lin ve ekibi, uzun-kısa vadeli fon yöneticilerinin, yıldan bugüne güçlü getirilerden sonra bu faktörlerdeki potansiyel düşüş konusunda daha dikkatli hale geldiğini söylüyor.

Belirleyici Nvidia mı oldu?

Nvidia hisselerindeki son dalgalanma, Wall Street'te çip üreticisinin hisse fiyatındaki durdurulamaz görünen yükselişin gücünün tükenebileceğine dair endişelere yol açtı.

Nvidia'nın hisseleri geçen hafta Microsoft ve Apple’ı geride bırakarak tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı ve dünyanın en değerli halka açık şirketi haline geldi ve hemen ardından gelen satışların ortasında bu unvanı hızla geri verdi. Nvidia, yaşanan düşüş sonrası bu hafta düzeltme bölgesine girdi.

FactSet verilerine göre, şirketin hisseleri o zamandan bu yana toparlanma gösterdi ve bu hafta şu ana kadar sadece yüzde 2 düşüş gösterdi; ancak hâlâ aylık yüzde 13,1'lik bir yükseliş kaydetmeye devam ediyor.

BofA: Teknoloji ve Avrupa hisse senetlerinden sermaye çıkışı yaşandı

 

Teknoloji ile düşen teknoloji ile kalkar

 

Teknoloji yükselişi destekliyor

 

Tarihsel veriler Nvidia’nın ilk yarı performansını tekrarlayacağını gösteriyor

 

Nvidia’da rekor değerleme beklentisi

 

Nvidia rallisi dotcom balonuna mı dönüşüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)