E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs bu hafta borsalardan rekor bekliyor---

Goldman Sachs bu hafta borsalardan rekor bekliyor

Goldman Sachs bu hafta borsalardan rekor bekliyor
28 Ağustos 2024 - 16:28 borsagundem.com

Goldman Sachs’tan Scott Rubner ABD borsalarına bu hafta girecek 85 milyar doların endeksleri rekora taşıyacağını söyledi

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street devi Goldman Sachs’a göre 85 milyar dolarlık “duygusal olmayan talep” ABD borsalarını bu hafta rekor seviyelere taşıyabilir.

Insider’ın haberine göre Goldman Sachs Ticaret Masası Genel Müdürü Scott Rubner borsaların tarihi düşük likidite seviyelerinden tüm zamanların zirvesine ulaşması için çok zayıf bir dirençle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Rubner açıklamasında, “Tüm zamanların zirvesini izlemeye geri döndüm ve bu hafta yeni zirvelere ulaşacağımızı düşünüyorum. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldığında da bizim düşüncemize göre FOMO (geride kalma korkusu) da artacak” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, “Yılın en likit olmayan haftasında her gün robotlar ve şirketler arasında 17 milyar dolarlık duygusal olmayan talep olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

ABD borsalarında Dow Jones Sanayi Endeksi pazartesi günü rekor kapanış seviyesine ulaştı. Salı günü itibariyle S&P 500 Endeksi ise tüm zamanların en yüksek seviyesine %1’den daha az uzaktaydı.

Hisse senetlerindeki yükselişlerin desteklenmesinde Wall Street’in profesyonel trend takipçisi yatırımcılarının alımları etkili oldu. Rubner sistematik ticaret stratejilerinin bu ayın başındaki satış dalgası sırasında çekildiğini ancak borsaların toparlanmasıyla ‘herkesin havuza geri döndüğünü’ söyledi.

Rubner, “Hisse senetleri acı verici ticaret dönemi cuma günü itibariyle sona erdi yeni bir kaldıracın ortaya çıkmasının ardından eylül ayı ortasına kadar yeni bir yükseliş döneminin yeşil ışığı yakıldı” ifadelerine yer verdi. Borsa uzmanı ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü Jackson Hole’da verdiği faiz indirimi sinyaline işaret ediyor.

Kurumsal hisse geri alım programları da yükselişlerin körüklenmesine yardımcı oluyor. Ekim ayı ortasındaki üçüncü çeyrek bilanço sonuçları öncesine kadar hisse geri alımlarının devam etmesi bekleniyor.

Rubner, “Ağustos-Eylül ayları arasındaki kurumsal geri satın alma penceresi tarihsel olarak güçlü dönemdir. Bu iki aylık dönem, alımların %20,7'si ile yılın en iyi ikinci dönemi. Goldman Sachs ABD’deki kurumsal şirketlerin 1,15 trilyon dolarlık kurumsal geri alım için yetkilendirildiğini ve 960 milyar dolar değerinde geri alımın gerçekleşeceğini hesaplıyor” açıklamasında bulundu.

Son olarak borsa uzmanı perakende yatırımcıların son volatilite döneminden etkilenmediğini ve hisse senetlerine “yere düşen elmas” muamelesi göstererek dipten aldıklarını söyledi.

Rubner’in S&P 500’de rekor beklentileri muhtemelen Nvidia’nın bugün ABD borsalarının kapanışı sonrasında açıklanacak bilançosuna bağlı olacak. 3,12 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip yapay zeka çip üreticisi S&P 500 Endeksi’nin yaklaşık %7’sini temsil ediyor. Dolayısıyla Nvidia hisselerindeki herhangi bir hareket borsanın geneli üzerinde ciddi bir etkiye sebep olabilir.

Rubner eylül ayının ABD borsalarının en zayıf dönemlerinden biri olduğunu da hatırlatıyor ve rekorların ardından ayın ikinci yarısından itibaren volatilite patlamasının hızla geleceğini öngörüyor.

Borsa uzmanı S&P 500’ün yıl sonuna kadar 6.000 puanda işlem görebileceğini söyledi. Bu endeksin mevcut seviyesinden %7’lik bir potansiyel artışı işaret ediyor.

Nvidia bilançosunda cevabı aranacak 5 büyük soruNvidia bilançosunda cevabı aranacak 5 büyük soru

 

FED’in faiz indirimlerine borsalar nasıl tepki verecek?FED’in faiz indirimlerine borsalar nasıl tepki verecek?

 

Goldman Sachs'tan Türk bankalarına ilişkin yeni hedef fiyat tahminiGoldman Sachs'tan Türk bankalarına ilişkin yeni hedef fiyat tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)