E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Borsada dipleri satın almayın---

Goldman Sachs: Borsada dipleri satın almayın

Goldman Sachs: Borsada dipleri satın almayın
18 Temmuz 2024 - 09:17 borsagundem.com

ABD borsalarındaki düzeltmenin devam edeceği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki düzeltme, düşüşlerin satın alan yatırımcıları pişman edebilir.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs’tan Rubner, “Borsada düzeltme başlarken dipleri almıyorum” diyor.

Mevsimsellik etkisi

Bloomberg’den Natalia Kniazhevich’in haberine göre, Goldman Sachs taktik stratejisti Scott Rubner'a göre, S&P 500 Endeksi’nin bundan sonra düşmekten başka seçeneği yok. Rubner, yatırımcıları dipleri satın almamaları gerektiği noktasında uyarıyor.

Goldman'ın küresel piyasalar bölümü genel müdürü, 1928'e kadar uzanan verilere atıfta bulunarak bunun nedeninin 17 Temmuz Çarşamba gününün hisse senedi getirileri için tarihsel olarak bir dönüm noktası olması olduğunu ifade ediyor. Ardından gelen Ağustos ayının ise tipik olarak borsalardaki en kötü dönem olduğunu belirten Rubner, “Ağustos ayı pasif özsermaye ve yatırım fonlarından çıkışlar için ideal ay” diyor.

Zayıf mevsimsellik, geniş konumlandırma ve tüm iyi haberlerin zaten fiyatlanmış olması nedeniyle endeks yaz düzeltmesinin eşiğinde. Bu, Goldman'ın alım satım masasının en azından Haziran başından beri desteklediği bir görüş. Rubner, paylaştığı notta, “Borsaların yukarıda gidecek yeri yok” diye yazıyor.

Çin ve Tayvan’a karşı sert duruş ve teknoloji hisselerinde gerileme

S&P ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi, ABD'li politikacıların Çin ve Tayvan'a karşı daha sert bir duruş sergilemesi ve bunun küresel çip üreticilerini etkilemesi yönündeki endişeler üzerine Çarşamba günü geriledi.

Rubner, düşüşlerin, S&P 500'ün 2024'te tüm zamanların rekorunu 38 kez kırarak hisse senedi göstergelerini yaklaşık 100 yıl içinde en çok kapanış zirvesine doğru hızlandırmasının ardından geldiğini yazıyor ve rekor sayısı bakımından sadece 1995 yılının daha güçlü olduğunu hatırlatıyor.

Bu galibiyet serisinin ardından hisse senetleri zayıf alımlarla ayakta durmaya çalışıyor ve olumsuz manşetlere karşı savunmasız kalmış gözüküyor. Rubner, üçüncü çeyrek için sermayenin zaten dağıtılmış olması nedeniyle Ağustos ayında pasif yatırımcılardan veya yatırım fonlarından herhangi bir giriş beklenmediğini ekliyor. Rubner, “Trend takip eden sistematik fonlara gelince, konumlandırma maksimum uzunluğa ulaştı, bu da daha fazla satın alma için yer olmadığını gösteriyor” diyor.

Olumlu katalizörler fiyatlandı

Bazı yatırımcılar güçlü kazançların, Fed'den gelecek olası kısa vadeli faiz indiriminin ve Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanma ihtimalinin artmasının hisse senetleri için başka bir yükseliş sağlayacağını savunurken Rubner bunların olumlu bir katalizör olmayacağını ifade ediyor.

Rubner, “Bu tür olaylar halihazırda piyasada fiyatlanmaya başladı ve piyasayı rekor seviyelere taşıyan en büyük teknoloji hisselerinin kazanç çıtası oldukça yüksek” diye yazıyor. Rubner, yatırımcılara Nasdaq 100 ve S&P 500 Aralık ayı geriye dönük satış opsiyonlarını satın almalarını öneriyor.

Hisse senedi piyasalarında zorunlu düzeltmeHisse senedi piyasalarında zorunlu düzeltme

 

Borsa yatırımcılarının en büyük korkularından biri sona eriyorBorsa yatırımcılarının en büyük korkularından biri sona eriyor

 

BofA’nın borsa göstergesi yıllar sonra sinyal verdiBofA’nın borsa göstergesi yıllar sonra sinyal verdi

 

Wall Street’in yalnız ayısı uyardı: ABD borsası yüzde 10 düşecekWall Street’in yalnız ayısı uyardı: ABD borsası yüzde 10 düşecek

 

Fundstrat: Borsalar 3 katına çıkacakFundstrat: Borsalar 3 katına çıkacak

 

Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)