E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman emtia tahminini düşürdü---

Goldman emtia tahminini düşürdü

Goldman emtia tahminini düşürdü
23 Temmuz 2013 - 08:58 borsagundem.com

Ham petroldeki rallinin ardından Goldman Sachs, 12 aylık emtia tahminlerini aşağı çekti

Goldman Sachs Group Inc., petrolün rlli yapmasının ardından 12 aylık emtia getirileri tahminlerini neredeyse "yatay" seviyeye çekerek, hammaddedeki nötr tavsiyesini devam ettirdi. Altın ve baz metal kazançlarında ise kayıp öngördü.
New York merkezli banka, Standard&Poor's GSCI Gelişmiş Emtia Endeksi'nin 12 ayda yüzde 0.1 getiri sağlayacağını öngördü. Goldman Sachs, 12 Haziran tarihli raporunda 12 aylık kazançları yüzde 2.3 olarak tahmin etmişti.
Raporu kaleme alan analistlere öncülük eden Jeffrey Currie, hammaddelerin jeopolitik risklere karşı koruma sağlamasından ötürü emtia yatırımlarındaki stratejik durumun güçlü olmayı sürdürdüğünü yazdı. Batı Teksas petrolünün 16 ayın en yükseğinden fiyatlanmasıyla endeks Şubat'ta en yüksek düzeyine çıktı.
"Mevcut görünümümüz 12 aylık dönemde kazançların yatay olacağı yönünde" ifadelerini kullanan Goldman, değerli metal ve tarım emtiasının bu dönemde yüzde 8 düşebileceğini, baz metallerin ise yüzde 6 değerlenebileceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)