E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türk Silahlı Kuvvetleri zorlu kış şartlarına rağmen Afrin'de terör örgütlerinin temizlenmesine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı'nı büyük bir başarı ile sürdürürken, Mehmetçiğin operasyondaki en büyük yardımcılarından biri de Göktürk-1 uydusu oldu. Göktürk-1 uydusu yüksek çözünürlüklü metre altı görüntü alma imkânı ile teröristlerin kâbusu oldu.
TSK'nın hedef istihbaratına yönelik görüntü aktararak teröristlere göz açtırmayan Göktürk-1 günde 250'den fazla fotoğrafı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderiyor.
Türkiye'nin 2016 sonunda Fransız Guyanası'nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezi'nden uzaya fırlattığı Göktürk-1 uydusu gökyüzünde Mehmetçiğin "keskin gözü" oldu. Göktürk-1'in bulunduğu koordinatlar yüksek güvenlik gerekçesiyle gizli tutuluyor.
Göktürk-1'in işleyişi 3'lü mekanizmadan oluşuyor. Uzay kesiminde metre altı çözünürlüklü elektrooptik kameradan alınan görüntüler sabit yer istasyonu ve mobil yer istasyonuna aktarılıyor. Yaklaşık 90 dakikada dünya çevresinde bir tur atan uydu Türkiye üzerinden her geçişinde dünyanın çeşitli bölgelerinden aldığı görüntüleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na aktarıyor. İletilen verinin güvenliği, kripto ve anahtarlama sistemi ile sağlanıyor.
50 SANTİME KADAR GÖRÜNTÜ
Türkiye'nin bölgedeki stratejik üstünlüğünü artıran ve Mehmetçiğin Afrin'de sürdürdüğü operasyonda da görev alan Göktürk-1, 50 santimetreye kadar siyah beyaz, 2 metreye kadar ise renkli çözünürlükte görüntü çekerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na görüntüleri iletiyor.
Göktürk-1 uydusu, PKK terörü başta olmak üzere, Suriye ve Irak gibi bölgelerde çektiği görüntülerle istihbarat açısından da TSK'ya büyük katkı sağlıyor.
7/24 GÖREV BAŞINDA
Göktürk-1 aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşları için çevre ve yapılaşmanın izlenmesi, tarımsal rekolte tespiti, orman alanlarının kontrolü, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, belediyecilik uygulamaları, sınır kontrolü, kadastro faaliyetleri gibi birçok alanda uzaktan algılama görevleri yapıyor. 7 yıl ömre sahip Göktürk-1 uydusu Hava Kuvvetleri tarafından Ahlatlıbel Keşif Uydu Komutanlığı'ndan, Göktürk-2 uydusu ile birlikte 7/24 kesintisiz işletiliyor.
YERLİLİK ORANI YÜZDE 20
Uydu yaklaşık olarak 1 milyar liraya yapıldı. ASELSAN sabit ve mobil yer istasyonları sistem tasarım, entegrasyon faaliyetleri ve kullanıcı ara yüzü yazılımlarını, TUSAŞ görev modülü panelleri üretimini, TÜBİTAK Bilgem kripto cihazları ve anahtar üretimini, SDT Uzay Savunma ve Teknolojileri A.Ş ise sabit ve mobil yer istasyonları kullanıcı ara yüzü yazılımlarının üretimini gerçekleştirdi. (Sabah)
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
KİLİSE HATAYA ATILAN FÜZELERİ NİYE BULAMIYOR?.
benın anladım, gunde 24x60=1440 dakıka... bol 90 dakikaya habere gore.. 16 resim çeker 90 dk da... gunde 250 resim çeker... yani hava açık, temiz,bulutsuz ise çeker. öyle tv yayını gibi anlık değil.. bu durumda çok daha fazla uygu ile 90 dakikayı 10 dk ya çekmeliyiz... yani ABd ve Rusya gibi anlık Tv göruntu elde demiyoruz ??? demekki haken çok ama çok geriyiz... yerlilik payıda yuzde 20 miş... yıl 2018 ?? daha yapacak çokkkkkkkkkkk iş var... NE MUTLU TURKUM DİYENE...
CANIM MEHMETİM O VURAN ELLERİNİZE SAGLIK.
Öyle fazla da sevinmemek lazım.Çünkü o uydumuzun başına bir şey gelebilir.Yanlışlıkla artık iş ıskartaya düşmüş görevi sona ermiş eski uydulardan biri göktürk 1 uydumuza çarpıp parçalayabilir.Tabii bu amerika tarafından kasıtlı yapılması kuvvetle muhtemeldir.Uzayda en fazla uydu amerikalıların Amerikalıların bir çok ıskartaya çıkmış eski uydusu var uzayda.İşte bunlardan bir tanesini göktürk 1 üzerine salabilir.
yabancı frekansları bozsa ne yapacak sın ? teknoloji kımde ise güç onda. çarmasına gerek yok kimsenın isteğine kalmış adamların. uzayda 7/24 arstronotları bile var. bulup imhada ederler isteseler.. sen ne anlatıyorsun ?
günümüzde herşeyin başı teknoloji...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:57)