E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiGöknur Gıda ve Kuzu GYO sorusu---

Göknur Gıda ve Kuzu GYO sorusu

Göknur Gıda ve Kuzu GYO sorusu
08 Aralık 2023 - 09:01 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler...

KUR FARKI KÂRI BÜYÜTTÜ

SORU-Elimde halka arzdan aldığım Göknur Gıda var. Hisse için ne düşünüyorsunuz? Elimde tutmaya devam edeyim mi?

Mahmut Bingöl

CEVAP-Bir hissenin elde tutma koşulu ileriye dönük beklentisinin olup olmamasıyla doğrudan bağlantılıdır. Yatırımcılar şirketlerin projelerini, bu projelerin hayat bulması halinde gelir ve kârda artış olup olmayacağını takip eder. Bundan da önemlisi artışın istikrarlı şekilde devam edip etmeyeceğine bakarlar. Eğer bu yönlü bir beklentileri varsa o taktirde hissenin uzun vadede yükselme potansiyelinden bahsedilmesi de söz konusu olacaktır. Göknur Gıda’ya da bu çerçevede bakmak gerekir. Şirket, Mart 2023’te borsaya geldiğinde elde edeceği gelirin yüzde 20’sini borçlarını kapatmak ve yüzde 15’ini de işletme sermayesi için kullanacağını belirtmişti. Diğer kısmı ise bahçe yatırımı, GES ve makina ekipmanlı yatırım için kullanacağını ifade etmişti. Şirket halka arzdan toplam 686,57 milyon TL gelir elde ederken bunun yüzde 35’ine denk gelen 240,3 milyon TL’sini 2027 yılına kadar kademeli olarak bahçe yatırımlarında kullanacak. Firmanın planladığı yatırımlarının gelirlerine katkısının ne boyutta olacağını ilerleyen süreçte gözlemek mümkün olacak. Öte yandan son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali verileri incelendiğinde dönem sonu kârının yüzde 184,59 oranında artarak 859,92 milyon TL’ye çıktığı görülüyor. Şirketin hasılatındaki yüzde 21,53 oranındaki artışa rağmen dönem sonu kârının daha iyi bir performans sergilemesinde 704,1 milyon TL tutarındaki kur farkı etkili oldu. Uzun vadede istikrarlı bir büyüme için firmanın esas faaliyet kârını güçlü şekilde büyütebilmesi hisseye yönelimi güçlendirecek bir gelişme olacaktır.

ATAKÖY’DEKİ REZİDANSLARI OTELCİLİKTE KULLANACAK

SORU-Kuzugrup GMYO için analiz ve yorumunuzu öğrenebilir miyim?

Nuri Çelik

CEVAP- Yakın zamanda halka arz olan şirketlerden biri olan Kuzugrup GMYO, geçtiğimiz ağustos ayından bu yana borsada işlem görüyor. Halka arz olduğu ağustos ayında 2 milyon kişinin talep gösterdiği hisseler, diğer halka arzlar gibi ilk günlerde hızlı bir çıkış sergiledi. Fiyatı 29 Ağustos 2023 günü tavandan 22,82 TL’den açılırken dokuz gün boyunca aralıksız tavan serisini sürdürdü. Hisse, 11 Eylül 2023 günü zirvesi 48,80 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise gelen güçlü satışlarla birlikte geriledi. 1 Kasım 2023 günü en düşük seviyesi 23,78 TL’ye kadar gerilerken son bir ayda daha ziyade dalgalı bir seyir söz konusu. Şimdilerde de 27,22 TL seviyelerinde bulunuyor. Geçtiğimiz yılın dokuz aylık faaliyet döneminde zarar açıklayan şirket, bu yılın dokuz aylığındaysa 1,7 milyar TL kâr açıkladı. Kârın bu denli büyümesinde yatırım amaçlı gayrimenkullerin değer artışı etkili oldu. Şirketin kârındaki artış ise göstergelerini olumlu etkiliyor. Son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 2,94 ve piyasa defter değeri 0,83 seviyesinde. Her iki gösterge de sektör ortalamalarının altında bulunuyor.

Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Sea Pearl Ataköy projesiyle alakalı. Ekim ayında yapılan açıklamada firmanın portföyünde bulunan Sea Pearl Ataköy projesinin 9. bloğunda yer alan 27 rezidans, yüzde 100 bağlı iştiraki Kuzu Otel’e iki yıl süreyle kiraya verildi. Bağlı iştirak, bu rezidanslarda Marriott Residences markasıyla otelcilik faaliyetinde bulunacak.

Günün önemli şirket haberleri 08/12/2023

 

Endeksten hızlı yükselenler (08/12/2023)

 

Borsada beklenti 13.000 puan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)