E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGökdelenle konuta girdi---

Gökdelenle konuta girdi

Gökdelenle konuta girdi
25 Şubat 2011 - 08:48 borsagundem.com

Four Seasons otellerini işleten işadamı Mesut Toprak, Astay Gayrimenkul şirketiyle konut sektörüne girdi

Tekstil sektöründe 35 yıldır faaliyet gösteren, 2004'ten bu yana İstanbul'daki Four Seasons otellerini işleten işadamı Mesut Toprak, Astay Gayrimenkul şirketiyle konut sektörüne girdi.
Şirket yılda bin adedin üzerinde konut inşa etmeyi planlıyor. 2006 yılında İstanbul Zeytinburnu'nda sahile 250 metre mesafede 30 dönüm arsayı 45 milyon dolara satın alan Toprak, burada büyüklüğü 1+1 ile 6,5+2 arasında değişen 496 dairenin inşasına başladı. Marmaray istasyonuna yürüme mesafesindeki 3 binanın bulunduğu siteye, Marmara Denizi'ni 180 derece gören oda manzarası nedeniyle, geniş ekran televizyondan esinlenip 'Onaltıdokuz' ismi verildi. Toplam yatırım bedeli 175 milyon dolar olacak sitede inşaatlar 12. kata kadar yükseldi. Dairelerin teslim tarihi ise 2012 Mart ayı olacak. Sitedeki dairelerin yüzde 85'i deniz manzaralı. Dairelerin en küçüğü 92 metrekare ve fiyatı 600 bin lira. En pahalısı ise 482 metrekare ve fiyatı 4 milyon dolar.
Astay Gayrimenkul Genel Müdürü Atilla Öztürk, Onaltıdokuz konutlarının dışında İstanbul'da 2, Bodrum'da 1 olmak üzere bu sene 3 yeni konut projesine daha başlayacaklarını açıkladı. Zeytinburnu sahilinde kendi arsalarına Onaltıdokuz'u inşa ettiklerini belirten Öztürk, inşaatın müteahhitliğini de kendilerinin yürüttüğünü, depreme dayanıklı olması için gereken bütün unsurları İstanbul Teknik Üniversitesi'nden öğretim üyeleri ile birlikte yerine getirdiklerini ifade etti. Öztürk, "Hiçbir endişemiz yok. Açıkçası bizler de orada oturacağız. Otelcilik tecrübemizle otel odası konforunda konut inşa ediyoruz. 496 daireden 125'ini sattık." diye konuştu. Onaltıdokuz konutları sahil yolu üzerinde Marmaray ve tüp tünel girişine komşu. Boğaziçi Köprüsü'ne 16, Atatürk Havalimanı'na 8, E-5 karayolu ve İDO Yenikapı iskelesine 4 kilometre mesafede.
İBRAHİM BALTA - ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)