E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlobal'e Bar Limanı devri için onay---

Global'e Bar Limanı devri için onay

Global'e Bar Limanı devri için onay
15 Kasım 2013 - 13:45 borsagundem.com

Global Liman'ın Karadağ Bar Limanı'nın işleten şirketin yüzde 62,09 hissesinin devrine ilişkin sözleşmenin imzalandığını duyurdu

Global Yatırım Holding'den KAP'a yapılan açıklamada ''Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman"); Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığı ile Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen "Karadağ'ın Bar İli'nde bulunan Genel Yük ve Kargo Terminalinin Onarımı, Finansmanı, İşletilmesi, Bakımı ve Devri ile Devlet Hisselerinin Satışı"na ilişkin ihaleye ("İhale") verdiği teklif neticesinde, Hisse Alım Satım Sözleşmesinin ("Sözleşme") taslak halinin Özelleştirmelere İlişkin İhale Komisyonu tarafından onaylandığını ve taslak metnin Özelleştirme ve Sermaye Yatırımları Kurumu ile Bakanlar Kurulu'na gönderildiğini, Özelleştirme ve Sermaye Yatırımları Kurumu ile Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından nihai Sözleşmenin imzalanacağını 23.07.2013 tarihli özel durum açıklamamız ile kamuoyuna duyurmuştuk'' denildi.

Açıklamanın devamında ''
Global Liman, Sözleşmenin Özelleştirme ve Sermaye Yatırımları Kurumu ile Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını ve Bar Limanı'nın Genel Yük ve Kargo Terminalini işleten şirketin %62,09 hissesinin devrine ilişkin Sözleşmenin bugün itibariyle imzalandığını Şirketimize bildirmiştir. Bu aşamadan sonra, hisse devri izni için Rekabetin Korunması Kurumuna başvurulacak olup, gerekli iznin alınmasından ve İmtiyaz Sözleşmesi'nin imzalanmasından sonra hisseler Global Limana devredilecektir'' denildi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 16,82
En Yüksek: 16,86
En Düşük: 16,40
Değişim 2,62 %
FK: 3,80
PD / DD: 1,19
İşlem Hacmi 94.463.517
Toplam Adet: 5.649.336
Ağırlıklı Ort.: 16,49
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç15 Kasım 2013 18:03

    BORSADA UZUN YILLARDIR VARIM AZILI VURGUNCU OLARAK TANIDIGIM KUTMAN PEGYODA SERMAYE OYUNLARI İLE YATIRIMCIYI CANINDAN BEZDİRMİŞ BELKİDE YUVALAR DAGITMIŞTIR VERDİGİ HİÇ BİR SÖZDE DURMAMIŞ TAM BİR YALANCI