E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGlobal piyasalara paralel yatay seyir bekleniyor---

Global piyasalara paralel yatay seyir bekleniyor

Global piyasalara paralel yatay seyir bekleniyor
16 Kasım 2016 - 09:13 borsagundem.com

Alan Yatırım; BIST 100 Endeksinde dünkü yükselişin bugün de hafif şekilde sürmesini beklediğini ve yatay eğilimin korunacağını belirtti

DÜN NE OLDU? 

TAHVİL FAİZLERİNDE YÜKSELİŞİN DURMASI İLE BIST YÜKSELDİ...

ABD tahvil faizlerinde yükselişin %2,2-2,3 bandında durulmasına bağlı olarak global piyasalardaki olumlu seyir eşliğinde BIST 100 Endeksi günü %1,0 yükselişle 75,151 seviyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

GLOBAL PİYASALARDAKİ NÖTR ORTAM EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR… 

Global piyasalarda son bir haftalık dönemdeki volatiliteye gösterge oluşturan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde durulmanın ardından hafif pozitif eğilim sürmekte. Sabah itibariyle Asya piyasaları %0,5-1,0 bandında yükselişte. BIST 100 Endeksinde dünkü yükselişin bugünde güniçinde hafif şekilde sürmesini beklemekle genel düşüncemiz yatay eğilimin korunacağı şeklinde. Bugün ve yarın dış gündemde önemli veri olarak ABD Üretici ve Tüketici enflasyon verileri izlenilecek.  

ŞİRKET HABERLERİ 

KCHOL…Nötr..Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu S&P, Koç Holding'in yatırım görünümünü negatiften durağana yükseltti. Koç Holding'in notu BBB-/Negatif'ten BBB-/Durağan'a yükselmiş oldu. (KAP) 

TKFEN…Nötr…Grup şirketlerinden Tekfen İnşaat, Aramco şirketi ile Yanbu-Cidde arasında 333 km uzunluğundaki boru hattı projesinin inşaatı için sözleşme imzaladı. Proje 47 ay sürecek ve bedeli ise 299.3 milyon US$. (KAP) 

SAFGY…Nötr…Şirket, birleşme sonrasında Ayrılma Hakkı kullanacak pay sahiplerinin Genel Kurul toplantısını takip eden 6 gün içerisinde, B Grubu Saf GYO hisseleri için 0,806 TL ile şirkete satabileceklerini açıkladı. (KAP) 

ICBCT…Nötr…Banka, ödenmiş sermayesini %104 bedelli sermaye artırımı yoluyla 420 milyon TL’den 860 milyon TL’ye yükseltilmesi konusunda karar aldı. (KAP) 

ULKER…Nötr…Şirket hisselerinde Pazartesi yaşanan sert düşüşün ardından Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker şirket hisselerinde ortalama 17,48 TL’den 1,331,249 adet alım yaptığını açıkladı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksindeki tepki yükselişine bağlı olarak günü %0,8 yükselişle 92,650 seviyesinden tamamladı. 

Bugün Aralık vadeli kontratta dünkü tepki yükselişinin ardından global piyasalardaki sakin seyre bağlı olarak 92,5-93,5 bandında hareket beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Dün gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında geçtiğimiz hafta vermiş oldukları kayıpları telafi etme çabasındaydı. Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete iştirak ederken, Türk Lirasında görülen değer kazançları sınırlı kaldı.  Bunun paralelinde USDTRY Aralık kontratı günü %0,46 değer kaybı ile 3,3067 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın sınırlı yükseliş ile  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,25 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,20-3,15 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar geçtiğimiz hafta vermiş olduğu kayıplarını telafi etti. Piyasalarda doların baskın karakter olmasının altın fiyatlarında görülen dip seviyelerden tepki alımlarının geldiği görüldü. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı günü %1,31 değer kazancı ile  1230 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Küresel piyasalardaki risk algısı  yatışırken, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısındaki güçlü duruşu devam etmekte. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü %0,37 değer kazancı ile  1,0765 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı tepki alımları ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

DÜN NE OLDU? 

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda görülen belirsizlik fiyatlaması yerini güçlü dolara bıraktı. 

Avrupa’da Almanya’nın üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme verileri beklentileri karşılayamadı. Bölgenin ilgili döneme dair büyüme verileri ise çeyreklik ve yıllık bazda sırasıyla %0,3 ve %1,6 ile beklentiler paralelinde açıkladı. 

Günün ikinci yarısında Fed üyelerinin faiz artışına yakın söylemleri ve ABD'de Ekim ayına perakende satışlar verisinin %0,6 olan beklentisinin üzerinde %0,8 olarak açıklanmasına dolar cephesinde değer kazançlarını beraberinde getirdi. Dolar endeksi 100 seviyesinin üzerinde yerleşti. 

Yurt içinde ise Ağustos ayı işsizlik verisini açıklandı. İşsizlik oranı 1,2 puanlık artış ile  yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün ABD’de Ekim ayına ilişkin ÜFE verilerinin yansı sıra, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verileri takip edilecek. 

Petrol cephesinde ise Enerji Bilgi İdaresi’nin açıklayacağı haftalık ham petrol stok verileri gündeme konu olacak. 

USDTRY 

Küresel piyasalarda Trump sonrası görülen belirsizlik fiyatlaması yerini güçlü dolara bıraksa da, dün dolar cephesinde kar realizasyonları görüldü. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında geçtiğimiz hafta vermiş oldukları kayıpları telafi etme çabasındaydı. Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete iştirak ederken, Türk Lirasında görülen değer kazançları sınırlı kaldı. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,2000 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,2500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,3000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,2200 ve 3,2000 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Küresel piyasalardaki risk algısı  yatışırken, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısındaki güçlü duruşu devam etmekte. Dün Avrupa’da beklentileri karşılayamayan veri akışı euronun zayıf kalmasında etkili olurken, beklentilerin üzerinde açıklanan ABD’de perakende satışlar verisi EURUSD paritesinde kayıpları arttırdı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0765 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0800 ve 1,0870 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede zayıf seyrin devam etmesi halinde ise 1,0720 ve 1,0680 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar geçtiğimiz hafta vermiş olduğu kayıplarını telafi etti. Piyasalarda doların baskın karakter olmasının altın fiyatlarında görülen dip seviyelerden tepki alımlarının geldiği görüldü. 

Teknik olarak bakıldığında Altında 1224 seviyesi önemli konumdadır.  Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1224 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1234 ve 1240 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının devam etmesi halinde ise sırasıyla 1215 ve 1208 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Asya seansında veri akışının sakin olduğu günde, doların güçlü görünümünün etkisiyle USDJPY paritesinde yükseliş görülmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 108,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 109,40 ve 100,50 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 107,65 ve  106,60 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Dün İngiltere’de Ekim ayına ilişkin enflasyon verileri beklentilerin aşağısında artış gösterdi. Bununla birlikte İngiltere Merkez Bankası başkanı Carney dün gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında  büyümeye dair risklerin hem aşağı hem yukarı yönlü, para politikası tutumlarının nötr olduğunu ifade etti. Dün Sterlin dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişmiş ülke para birimleri arasında ilk sıradaki yerini aldı. 

Teknik olarak bakıldığında bir süredir zayıf seyir izleyen GBPUSD paritesi geçtiğimiz hafta 1,2400 seviyesinin üzerindeki hareketi ile teknik görünümü olumlu bir hal almıştır. Paritede görülebilecek kar satışlarında 1,2240 ve 1,2150 izlenebilecek destek seviyeleri olup, yükselişlerin devam etmesi halinde 1,2620 ve 1,2840 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Dün Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan haftalık ham petrol stokları beklentilerin üzerinde 3.7 milyon varil artış kaydetti. Ancak 30 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek olan OPEC toplantısına ilişkin arzın kısıtlanmasına yönelik anlaşmanın gerçekleşebileceği söylemleri petrol fiyatlarının yükselişinde etkili oluyor. Söz konusu yükselişle birlikte petrol fiyatı 45 dolar seviyesinin üzerine yerleşti.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 46,00 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 47,85 ve 48,50 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 45,20 ve 44,40 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)