E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGenç borsacı, internetten eğitime övgü yağdırdı---

Genç borsacı, internetten eğitime övgü yağdırdı

Genç borsacı, internetten eğitime övgü yağdırdı
12 Ekim 2017 - 07:05 borsaningundemi.com

Bir Japon firmasında üst düzey yöneticilik yapan Uğur Şeker, Borsa Okulu’nun internetten başlattığı eğitime katıldı. Şeker ve arkadaşları neler kazandı? Sistemi ve programı nasıl buldular? İşte yanıtlar…

BORSAGUNDEM.COM

Büyük Türkiye vizyonunun sigortası Sermaye Piyasalarına ‘bilinçli yatırımcı nasıl kazandırılır?’ sorusunun yegane yanıtı “Borsa Okulu”, internetten başlattığı seminerlerle, borsa eğitiminde yeni bir devir açtı.

Borsagundem.com – Inforce işbirliğinde gerçekleştirilen 0’dan 100’e Borsa Seminerleri, uzman eğitimci kadrosu ve yüksek kalitedeki programıyla gündem yarattı. Dünya küçüldü, sınırlar, pasaportlar kaldırıldı, uzaklar yakın oldu. 5 kıtaya açılan sanal pencereden, yatırım heyecanı duyanlara ‘borsacı’ olma fırsatı sunuldu. 5 gün boyunca, her akşam saat 19-21.00 arasında, dünyanın herhangi bir yerinden, evinden, işyerinden, kafeden, bilgisayarla, tabletle, cep telefonuyla sisteme giren borsacı adayları, mali analizden, teknik analize,  hisse seçiminden portföy ve risk yönetimine, kritik bilgilerle donatıldı. Seçici bir yatırımın formülleri, tuzaklar konuşuldu, kafaları meşgul eden her soru yanıtını buldu. İnternetten e-ğitimde hocalarla oluşan keyifli iletişim kadar katılımcılar arasında da yeni bir ‘dostluk köprüsü’ kuruldu.

BİRİNCİ DÖNEM MEZUNLAR NELER HİSSEDİYOR?

Hafta bitti, seminerler son erdi. Veda anı geldi. Peki, internetten borsa eğitiminin birinci dönem mezunları neler hissetti? Kendilerini artık ne kadar bilinçli yatırımcı görüyordu? İnternetten eğitimin farkı, kolaylığı, avantajları konusunda düşünceleri nelerdi? Hisseyi hangi kriterlere göre seçecek, al-sat’ta bundan sonra nasıl bir strateji izleyeceklerdi?

Cevapları internetten borsa eğitiminin ilk katılımcılarından Uğur Şeker verdi.

“Makro verilerden hangilerinin nasıl yorumlanacağına, şirket mali tablolarında nelerin inceleneceğine, teknik analiz nasıl yapılır, nasıl yorumlanır ve risk yönetim strateji nasıl belirlenir gibi konularda bilgi sahibi olduk” sözleri, tüm katılımcıların da ortak düşüncesini yansıtıyordu.

“ÇOK VERİMLİ BİR EĞİTİMDİ”

Profesyonel borsacılığın başında, hayat yolunun yarısında olan Uğur Şeker, Japon Shimadzu firmasında Orta Doğu & Afrika Ofisi’nde Bölge Yöneticisi. Asıl mesleği ise Elektrik Elektronik Mühendisliği.  Üst düzey görevden arta kalan zamanlarında yüzünü Sermaye Piyasalarına çeviren Uğur Şeker, BİST’e yabancı değil. Kendi geliştirdiği stratejiyle şirket belirlemiş, hisse almış.  

Yatırımcı yönünü tarif ederken borsadaki kriterlerini dile getiren Uğur Bey, karda mı, zararda mı? Bu kısmı pas geçen Şeker, internetten e-ğitimin veriminden çok memnun kalmış. Seminer öncesi eğitimcilere mail yoluyla soru gönderdiklerini, cevapları da ders içinde aldıklarını söylüyor, programa, sisteme övgü yağdırıyor.

İnternetten dev borsa eğitiminde 2. dönem başlıyor

“MEKANLA, ZAMANLA, TRAFİKLE UĞRAŞMAK ZORUNDA KALMADIK”

“Yanıtı biraz da açar mısınız?” diyoruz, anlatıyor:

“Belli bir mekana bağlılığı ortadan kaldırması önemli. Eğitim boyunca kişisel olarak daha rahat çalışma ortamı sunuyor. Ayrıca en az dershanedeki kadar interaktif çalışma ortamı sağlıyor. Bundan dolayı online eğitim çok verimli. Ayrıca, eğitmenler ve katılımcılar arasındaki lokasyon farklılığını ortadan kaldırıyor. Ki bu eğitimde de hem eğitim verenler hem alanlar, farklı şehirlerdeydi ve kimse bir yere yetişmek için trafik sorunuyla uğraşmak zorunda kalmadı.”

Uğur Şeker, beş günlük eğitim süresince, sisteme hem evden hem de ofisten bağlandığını ifade ediyor. Zaman, mekan ve trafik sorunu olmadığı için hiç bir dersi kaçırmamış. Ancak buna rağmen videodan bazı derslerin tekrarını izleyerek bilgilerini pekiştirdiğini söylerken, internetten e-ğitimin büyük bir avantajını da gözler önüne seriyor.

İŞTE KAZANIMLAR, İŞTE GÜÇLÜ YATIRIMCI

Şeker’in, “Mali, teknik analizler, portföy ve risk yönetimleri derslerinin size kazancı ne oldu?” sorusuna yanıtına gelince…
Cevabın en şık içeriği, e-ğitim sonunda katılımcılarda “bilinçli olarak, güvenli yatırım planı oluşturabileceği” düşüncesinin doğması. Tuzaklar okyanusunda, kurtlar sofrasında,  internetten borsa e-ğitimin sağladığı çok önemli bir duyguyu dile getiriyor. Zalim manipülatörlere karşı güçlü yatırımcılar meydana çıkıyor.   

Devam ediyor:

“Makroekonomik Göstergelerin Takibi ve Mali Analiz ile Teknik Analiz dersleri çok yararlıydı, bilgilerimi tazeledim, yeni bilgiler öğrendim. Portföy ve Risk Yönetimi seminerleri ise çok daha farklı ve önemli içerikteydi. Benim için çok yeniydi.  

Eğitime katılan arkadaşlarımız makro verilerden hangilerinin nasıl yorumlanacağına, şirket mali tablolarında nelerin inceleneceğine, teknik analiz nasıl yapılır, nasıl yorumlanır ve risk yönetim strateji belirlemek gibi konularda kritik bilgilerle donatıldı.

İnternetten borsa e-ğitiminde analiz fırtınası

Bu bağlamda özellikle dengeli bir risk yönetimi stratejisi ile pozisyon almada uygun türev ürünlerin kullanımı ön plana çıkıyor. Ki bu çok önemli zira bu konu çoğu bireysel BİST yatırımcısı tarafından bilinmiyor veya göz ardı ediliyor. Bu eğitim sonrasında yatırımcı arkadaşların sektör-firma seçimi, risk iştahına bağlı stop-loss oranının belirlenmesi ve teknik analizden gelecek trend analiz verileriyle, fiyat düzeltmeleri, tepki alımları, kırılma noktalarının takibi ile güvenli bir yatırım planı oluşturulabileceği kanısındayım…”

En büyük kazancı ise dile getiriyor:“Bu eğitimde alınan bilgiler ufuk açıcı…”

Tek ‘tık’la, bilinçli bir yatırımcı olmak adına başka söze gerek var mı?

Önemli bir uyarı: İnternetten borsa eğitiminde ikinci dönem 16 Ekim’de başlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)